Latest topics
» [b]Majlis OGY[/b]
Thu Jan 05, 2012 10:14 am by nolyzulkeply

» Sudut Agama
Sat Dec 31, 2011 3:25 pm by acik

» Mak Ngah Pidah
Thu Dec 29, 2011 2:50 pm by Dato' Kay

» INSYALLAH, BONG AKAN MENUNAIKAN UMRAH.
Fri Jul 29, 2011 5:29 pm by nolyzulkeply

» MAHLIS TAHLIL DAN BACAAN DOA SELAMAT
Mon Jul 04, 2011 9:30 pm by bong

» GOING FOR HOLIDAY
Fri Jun 10, 2011 1:38 pm by nozieanna

» MAK LONG, TAK SIHAT @ KUANTAN
Thu Jun 09, 2011 2:42 pm by acik

» BAKAL MAMA &............
Wed Jan 26, 2011 1:09 pm by Dato' Kay

» BERTUNANG!!!!?????
Tue Jan 11, 2011 10:42 pm by bong

Top posters
Dato' K (328)
 
acik (255)
 
bong (205)
 
CDM C.Man 369 (192)
 
nozieanna (177)
 
Ogy (150)
 
nolyzulkeply (126)
 
kak long (120)
 
aida (75)
 
CDM E-1 (74)
 

Poll
Log in

I forgot my password


Family Day 2009

Page 1 of 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Family Day 2009

Post  Dato' K on Mon Oct 20, 2008 11:52 am

Ada cadangan?
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  Ogy on Wed Oct 22, 2008 4:17 pm

Kalau ikutkan komeh memang tak berapa gemor bercuti di pantai ni.
Komeh lagi suka kalau pegi bercuti di beloh tanoh tinggi ataupun tepi sungai/air terjun.
Bercuti tepi pantai ni panas weh....
Tekok kering,badan belengas,rasa macam ada garam melekat kat muka,pasir bersepoh kat dalam kereta.Punya la menyampoh ke pantai sampaikan dah dekat 2 tahun komeh tak jejok kaki ke Teluk Chempedok.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 38
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  nozieanna on Wed Oct 22, 2008 6:04 pm

komeh pern tak berapa suke hek ke pantai neh.. paneh.tapi kalau kat pulau ok lah Very Happy

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

FD 2009

Post  CDM C.Man 369 on Fri Oct 24, 2008 4:27 am

komeh setuju je nak gi mane2 tapi gi nye x tau la pulok. he..he..he

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  nolyzulkeply on Fri Oct 24, 2008 9:56 am

cekgu man sokmo nye gitu....bawok ler siti tu jalan2..
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 38
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  nozieanna on Fri Oct 24, 2008 10:21 am

start dari sekarang, try la survey mana2 tempat yg best utk family day kita nanti. masa kenduri ayda nanti blh la kita discuss nok ke mana. komeh pern tgh survey2 jugek neh. tgh tgk2 harga package ngan hotel.

harap2 the next family day, ramailah yg dapt joint. kalau blh biarlah semua joint, baru meriah Very Happy

cikgu man jgn nok ngelat. kena pergi jugak...

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  CDM C.Man 369 on Sat Oct 25, 2008 2:32 am

mende nye ngelat komeh ni, he..he..he

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  Dato' K on Sat Oct 25, 2008 11:40 am

bageh la kalo doh buat survey...wajib buat mesyuarat kenduri aida nanteh...kalo nok start menabung dlm akaun cucuaki mcm ari terh per dah boleh dah ni...
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  nozieanna on Tue Oct 28, 2008 1:48 pm

komeh suggest kita buat kat EAGLE RANCH RESORT kat PD. resort ni ala2 cowboy. sape2 yg penoh pergi tempat neh, silalah bagi info.

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  Dato' K on Tue Oct 28, 2008 3:26 pm

Kalo dr segi lokasi, mmg beh la buat famili komeh..heheh...sbb PD dr umoh komeh terh dalam 30 minit je..dr segi logistiknye, bageh jugok sbb buleh la demeh (esp. yg dtg dr jauh) lepok2 dulu umoh komeh sblm menerehkan perjalanan ke destinasi yg nok dituju...bile lageh nok berjalan ke seremban two..seremban two neh beh gok wehhh...nok berenang, swimming pool - public n clubhouse pun ada, nok soping, maing boling n tengok wayang, ada jusco..nok main golf per ada green kat sineh...seme terh dala 10 minit je dr umoh...huhuhuhu...setakat 3 -4 family terh buleh ngat la nok tdo siteh, mengilangkan penek...
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  nolyzulkeply on Mon Nov 03, 2008 11:23 am

bulan 12 neh...opis komeh buat family day kat eagle ranch.....bleh la komeh buat liputan menyeluruh pasei tmpt terh nanti..
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 38
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  Ogy on Mon Nov 03, 2008 1:32 pm

Resort Eagle Ranch ni dekat dgn pantai ke?
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 38
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  nolyzulkeply on Mon Nov 03, 2008 1:51 pm

xde la dekat hek...dala 20m++ la
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 38
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  Dato' K on Mon Nov 10, 2008 9:04 am

Berdasarkan maklumbalas drp Ketua Biro Projek Khas Kelab Cucu Aki, cik Nozi, dia mencadangkan agar family day 2009 dibuat pada penghujung tahun 2009. Ini memandangkan tahun depan kite seme akan berhadapan dgn banyok event perkahwinan ahli kelab yg akan menamatkan zaman single mereka..di samping iterh, buleh la ahli kelab menabung lebih banyok walaper sumbangan besor dijangka dapat dibuat oleh IWAN n KAKLONG/ABG SHAFIE...heheheh...
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  nozieanna on Tue Nov 11, 2008 1:17 pm

untuk maklumat lanjut ttg eagle ranch ni blh masuk website ni. http://www.eagleranch.com.my/

utk lebih lanjut lagi, kita tggu la nolie buat review lps dia balik family day opis dia nanti. dan komeh & geng2 cucu aki yg lain (sape yg nak pergi la) jugak akan ke sineh utk buat survey(awal thn depan kot)

pada cucu2 aki yg lain, kala demeh ada tempat2 lain yg nok d cadangkan, silalah bgtau.nanti blh kita pilih.

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  kak long on Tue Nov 11, 2008 2:37 pm

Selain dari PD, ada cadangan ke tempat lain tak? Oleh kerna 6 dari 13 mencadang ke pantai, kita carik tempat lain jugeh. Tapi sebenor-benornye tak digalakkan berada di pantei entaknyeh pada bulan 12 neh. Musim tengkujuh. keselamatan kena jaga. kalau cakak ke ayah teh mesti dia tak setuju. Ok open lagi utk cdgn...
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 49
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  nozieanna on Wed Nov 12, 2008 7:58 am

eagle ranch ni bukan d tepi pantai. jauh dari pantai (mengikert kata kawan2 komeh yg pnah pg sana la) main attraction kat sana dai pnya outdoor activities & resort dia unik skit konsep cowboy. selamat la kalau nok buat bln 12 terh:lol:

kalau da tpt lain, sbrag cadangan di alu2 kan I love you

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  CDM E-1 on Wed Dec 10, 2008 11:34 am

Tu dia hehe dlm usehe komeh menamboh jumloh posting dgn harapan naik atas dari Dato K hehe
seteloh komeh membace seme posting nih hehe tetibe jeh name komeh naik jd sponsor utame hehe
lepas nih pandai2 buat budget bagi tepat hehe

cer try g homestay keh tempoh dusun eco resort keh tok pun yg sejenis dgn resort tuh keh

tak yoh panjang2 yg penting byk posting hahahaha

CDM E-1
Ahli Yang Aktif Amek
Ahli Yang Aktif Amek

Posts : 74
Join date : 2008-12-10
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  Ogy on Thu Dec 11, 2008 9:20 am

apa barang orang kampung bercuti kat dusun wei...
komeh dah puas nengok utan ni.
komeh nok bercuti kat beloh2 bando,pantai,bukit@gunung je hahaha
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 38
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  kak long on Thu Dec 11, 2008 12:52 pm

bete kate Ogy terh...kala teringin suasana eco resort, moh le kita pakat balik ke Terap. dusun arwah Aki di Bukit Gayang terh sentiasa menanti.... Abang su per pernoh jungle tracking kat siteh dengan orang tourism pahang lepas raya posa duleh... tapi tak tahu le pulak ape ceritenye...
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 49
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  Dato' K on Fri Dec 12, 2008 2:30 pm

komeh per setuju...elergic la weh kala bcuti kat dusun2 neh..terasa maca gi kebun ayoh nyang kat batu 8 je..hohoho..
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  CDM E-1 on Mon Dec 22, 2008 3:37 pm

hehhe secare resminye komeh menarik balik sugestion tuh hehe Very Happy

kalu cenggitu lah kesohnye kite piknik kat sunway lagoon hehehe

toh komeh ngikut je cuti g mane2 pun

saje nk tamboh posting je hehe

CDM E-1
Ahli Yang Aktif Amek
Ahli Yang Aktif Amek

Posts : 74
Join date : 2008-12-10
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  Dato' K on Tue Dec 30, 2008 5:02 pm

Lanjutan drp mesyuarat pade 28/12 ari terh, just nok bkongsi perkare2 yg dibincangkae berkaitan family day 2009

1. mesyuarat secara dasarnye bersetuju nok mengadakan family day 2009 di EAGLE RANCH, PD pada 18-21 Disember 2009.
2. akaun utk mengutip monthly installment akan diaktifkan semula bermula january 2009. jumlah bayaran sebulan akan diumumkan secara rasmi oleh bendahari agong tok lama lageh

3. YANG HOK PALING BEH SEKALI ADALAH - PADA 17 & 18 JANUARY 2009, SESSI MENINJAU EAGLE RANCH AKAN DIBUAT...SEMUA DIJEMPEK JOIN...KALA IKEK TINJAUAN ARI TERH, KEHADIRAN AMEKLAH MENGGALOKKAN TERMASUK MBONG, ACHEK N ANDAK......UTK MENGOMFIRM KEHADIRAN BG TUJUAN TEMPAHAN BILIK, SILE BERHUBUNG DGN CIK NOZIE, RASENYE LAH...UMOH KOMEH SENTIASE TERBUKE UTK SESAPE YG NOK LEPOK2 DULU SBLM BTOLOK KE PD...
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  kak long on Wed Dec 31, 2008 5:28 pm

Ni dah kira ala-ala mini gathering dah ni... kang tak surprise pulak.. sebab dah dekat sepertiga ahli neh he he he... Apapun lagi ramai AJK lg bagus. Tak le semput nak mengurehkan aktiviti nanteh.. Di kesempatan ini komeh sekeluarga megucapkan selamat menyamberk tahun baru, ( Tahun Hijrah dan tahun masihi ) semoga tahun baru ini akan membawa lebih keberkatan, kebahagiaan, dimurahkan rezeki dan silaturahim antara cucuaki akan bertambah erat. Lebih-lebih lagi dengan kehadiran ahli-ahli baru nanti.....
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 49
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  CDM E-1 on Fri Jan 02, 2009 7:06 pm

hehehe buleh buat alasan la kut kala tok gi ujung tahun nih hehehe sbb 17 nih doh g sane hehehe

CDM E-1
Ahli Yang Aktif Amek
Ahli Yang Aktif Amek

Posts : 74
Join date : 2008-12-10
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Day 2009

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum