Latest topics
» [b]Majlis OGY[/b]
Thu Jan 05, 2012 10:14 am by nolyzulkeply

» Sudut Agama
Sat Dec 31, 2011 3:25 pm by acik

» Mak Ngah Pidah
Thu Dec 29, 2011 2:50 pm by Dato' Kay

» INSYALLAH, BONG AKAN MENUNAIKAN UMRAH.
Fri Jul 29, 2011 5:29 pm by nolyzulkeply

» MAHLIS TAHLIL DAN BACAAN DOA SELAMAT
Mon Jul 04, 2011 9:30 pm by bong

» GOING FOR HOLIDAY
Fri Jun 10, 2011 1:38 pm by nozieanna

» MAK LONG, TAK SIHAT @ KUANTAN
Thu Jun 09, 2011 2:42 pm by acik

» BAKAL MAMA &............
Wed Jan 26, 2011 1:09 pm by Dato' Kay

» BERTUNANG!!!!?????
Tue Jan 11, 2011 10:42 pm by bong

Top posters
Dato' K (328)
 
acik (255)
 
bong (205)
 
CDM C.Man 369 (192)
 
nozieanna (177)
 
Ogy (150)
 
nolyzulkeply (126)
 
kak long (120)
 
aida (75)
 
CDM E-1 (74)
 

Poll
Log in

I forgot my password


Gambo Dulu Dulu

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Oct 26, 2008 11:08 pm

Sesape ada gambor dulu-dulu tu boleh la post kat sini.
Lagi rare lagi bagus.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Oct 26, 2008 11:21 pm




Berkeloh di tepi pantai.
Komeh tak pasti ni gambo tahun berapa.
Belakang Dari Kiri : Ayoh Teh,Tak dikenali,Arwah Aki.
Depan Dari Kiri : Mok Nyang,Arwah Wan,Piktam (atas riba),Andak,Mok Teh,Kak Long Nita (atas riba).
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Oct 26, 2008 11:29 pm




Komeh rasa ni gambo masa kenduri kahwin Achik.
Dari kiri : Erik,Kak Yuzie,Aida,Man,Kak Iza,Iwan.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Oct 26, 2008 11:42 pm




Hari raya tahun 1986 atau 1987

nota kaki : banyok orang tido dalam gambo ni hahaha
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Oct 26, 2008 11:47 pm



Riang ria di malam raya.Tahun 1990.
Kelihatan kat dalam gambo ; Ogy,Pak Lang,Icah dan Cekgu Man.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Oct 26, 2008 11:53 pm



Tak abih-abih lagi dengan main bunga api.
Malam raya tahun 1990.
Kelihatan di dalam gambo; Cekgu Man,Fariza,Shiela,Erik,Iwan,Icah,Nozie,Ogy(rock bebeh),Kak Long Nita,Lin,Nolie,Kak Iza and Kak Yuzie.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Mon Oct 27, 2008 12:04 am



Gambo ni diambil pada tahun 1982 di rumah Ayoh Nyang di Taman Shahbandar,Raub.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Dato' K on Thu Oct 30, 2008 2:13 pm

gambo kat tmn shahbandar terh (dulu taman LKNP) komeh ingat lageh (walauper doh nok masuk 26 taher gambo terh) - ada dua senapang, satu warna itam, satu lg yg ogy pegang terh (yg hok ogy terh kala nok dengor bunyi tembok, kena pusing satu mende kat tepi senapang - cer perati jari tangan kanan ogy, tu la tempatnyerh..)..yang hok senapang itam ntoh ke mana ilang nyerh masa nok ngambik gambo terh...dua2 senapang neh, pakcik amid/makcik tun (jiran umoh sebeloh kanan) yg bagi..mainan anok dia masa kecik2 yg doh tok pakai..maybe dia kesian ke komeh agoknye sbb maklum la, polisi ayoh nyang mase komeh kecik2 dulu - mainan minima... What a Face
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Fri Oct 31, 2008 12:10 am

pepaleh weh....awok ingat lagi yek secara detail bentuk fizikal senapang tu hahaha
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Dato' K on Sat Nov 01, 2008 11:32 am

Ingek weh...selain mainan yg org bagi, byk mainan2 komeh mase kecik, ayoh nyang buat sendiri..senapang kayu, kapal terbang per drp kayu...femes komeh kat kaw. perumahan mase terh sbb org lain tekdeh mende2 giterh...tu lah, bila nengok gambo hok lelame neh, nok suke per ade, sebak per ada...

kala awok ingek, komeh sefamili dulu kala time raye mmg bergantung pada pak andok la yg datang jempek dr cheroh balik ke terap..bile mbong doh ade kete, mbong pulok take over..bergilir2 ngan pak andok...time nok balik ke cheroh semule, ikek la, kala pak andok n mbong cuti lageh mase terh, demeh la yg anto balik..kalo tak, naik bas..

kala nok merase berjalan jauh sket (biasenye kuantan), pak andok jugek la yg tukang bawoknye..doh la anok2 dia mase terh ramei, tamboh pulok komeh lagi..paleh la penuh kete (kete sblm pakei van)..ade sekali, masa roadblock, poleh siap tegur - 'ramainyeee anak buah..' masa terh, awok duduk atas riba andak n komeh duduk kat tempat kaki.....

sopi mase kecik lg la..tak penoh berjalan kuor langsung...dia citer, mase kekecik, dia meniaga kat sekoloh - jual kueh hok mok dia buat, nok cover duit belanja ari2......

kepada ahli2 senior dan mok2 sedara, maybe buleh berkongsi citer mase dulu2 yg buleh dijadikan teladan...

semoga kite dipanjangkan umur dan dipermudahkan rezeki utk membalas jasa2 mok ayoh, sedara mara yg support kite all out.....
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  nolyzulkeply on Mon Nov 03, 2008 1:53 pm

nok masuk gambo x reti ler
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Mon Nov 03, 2008 2:51 pm

Ni cara-cara nok masukkan gambo.
Komeh copy & paste dari dR.ALI tokgajah.com

Hmm... doh beberapa org contact kawan mintok tunjukkan cara macamana nok masukkan image atau gambor kat posting...

Jadi kawan cuber laa explain...
cuberlaa ikut instruction kat bawoh nih...

pertama sekali... kenalah ade gambor hok nok letokkan kat dalam posting tu wehh...

lepas tu, kenalah cari free image hosting kat internet untuk upload gambor-gambor tu....
ader banyok free "image hosting" kat internet nih..

ini ada 2 "image hosting" hok paling senang nok guner wehh...

1. http://www.imagehost.org
2. http://www.imageshack.us

Kalau pakai image hosting kat atas tok payoh register jadi ahli wehh..
tu hok mudoh nyer.....

so, klik jer laa kat saloh satu links kat atas tu...
contohnya kalau guner Image Shack, klik kat link Image Shack kat atas tu...

and then, bila sampai kat website dia yg cap katok tu, klik kat butang 'Browse' and cari balik gambor hok kiter simpan kat dalam PC kiter tu...

bila doh dapat, klik butang 'Host It'.

Lepas tu, dia akan direct kiter kat beberapa URL gambor hok kiter upload tadi tu...

Copy ajer URL utk Forum Link.

url Forum Link dia macam nih...

CODE: SELECT ALL




So, mudoh ajer wehh....
copy ajer URL forum link tu dan paste balik kat forum nih..
insyallah jadi nyer!!!

Selamat mencuber....
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  nolyzulkeply on Mon Nov 03, 2008 3:22 pm

[img][/img]


gambo ni taun 1993 kalo x silap la kot


Last edited by nolyzulkeply on Mon Nov 03, 2008 4:05 pm; edited 1 time in total
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Mon Nov 03, 2008 3:56 pm

Nolie,
Awok kena resize dulu gambo tu ke saiz 640x480 dulu baru la keluor gambo penuh.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  nolyzulkeply on Mon Nov 03, 2008 4:01 pm

x kuor penuh ker?...
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  nolyzulkeply on Mon Nov 03, 2008 4:09 pm

tak tau ler...malaeh dah kome
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  CDM E-1 on Mon Dec 22, 2008 3:48 pm

ooo cenggitu nk upload gambor nnti komeh try

CDM E-1
Ahli Yang Aktif Amek
Ahli Yang Aktif Amek

Posts : 74
Join date : 2008-12-10
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Jan 11, 2009 12:42 am

Sila klik pada gambo utk melihat gambo yang bersaiz besor.


Gambo ni dalam tahun 1982.Bergambo di tangga rumah Aki Nyang.Kat dalam gambo tu ada Kak Long Nita,Kak Sabrina,Mok Ngoh Pidah,Pik Tam,Kak Iza,Kak Yuzie,Mariam(teman sepermainan komeh masa kecik) dan Ogy.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Jan 11, 2009 12:47 am

Sila klik pada gambo utk melihat gambo dalam saiz besor.



Gambo ni diambil pada tahun 1990 di depan Hotel Merlin Inn(sekarang dah jadi Shahzan Inn) Bukit Fraser.Ini adalah umpama first family day gathering la kiranya.Dalam gambo tu ada Icah,Suhaila,Aida,Fariza,Erik,Ogy,Noly,Pak Andok,Nozie dan Shiela(tengoh merajuk).




Masih lagi di Bukit Fraser tahun 1990.Mandi-manda di Lata Jeriau.Masing-masing berangan naik banana boat hahaha.Yang ada kat dalam gambo adalah Kak Iza,Nozie,Fariza,Shiela,Aida,Ogy,Icah,Suhaila dan Noly.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Jan 11, 2009 12:59 am

Sila klik pada gambo bagi melihat gambo yang bersaiz besor.


Gambo tahun 1980.Jalan-jalan makan angin di Genting Highlands.Yang ada kat dalam gambo Piktam,Arwah Wan,Yuzie,Andak dan Ogy.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Jan 11, 2009 1:02 am

Sila klik pada gambo utk melihat gambo bersaiz besor.


Arwah Aki kesayangan kita dipagi raya.Tak pasti raya tahun bila.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Jan 11, 2009 1:07 am

Sila klik pada gambo utk melihat gambo bersaiz besor.


Gambo tahun 1983 di rumah Ayoh De.Gambo ni diambil ketika nok mengantor Arwah Aki dan Wan ke Mekah.Yang ada kat dalam gambo ialah Acik(muda lagi masa ni),Arwah Wan,Piktam,Iwan,Noly,Ogy,Erik dan Yuzie.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Jan 11, 2009 1:20 am

Sila klik pada gambo utk melihat gambo bersaiz besor.


Gambo diambil pada tahun 1983 berlatar belakangkan Tugu Negara.Komeh tak pasti apa yang menyebabkan sessi jalan-jalan makan angin beramai-ramai ni berlaku,mungkin ini rentetan dari acara nok mengantor Arwah Aki dan Wan ke Mekah kot.....sambil mengantor sambil berjalan.Zaman dulu mmg gitu la stylenya,satu kampung nganto orang pegi naik haji.Dalam gambo ada Kamal,Abg.Su,Kak Fiza,Ogy,Ayoh Ngoh,Aida,Mok Nyang,Pak Lang,Kak La,Pak Andok dan Ayoh Nyang.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Jan 11, 2009 1:24 am

Sila klik pada gambo utk melihat gambo bersaiz besor.


Gambo tahun 1992/1993.Lokasi gambo adalah kat tangga depan rumah di Budu.Komeh upload gambo ni utk meng'refresh'kan balik memori demeh pada tangga asal rumah di Budu tu.Ni pandangan dari tepi.Dalam gambo tu ada Kamal,Ogy,Kak La dan Abg.Joslay.


Ni pulak pandangan dari depan keadaan bahagian tangga dan verandah sebelum diubahsuai.Gambo ni dalam tahun 1982.Yang ada kat dalam gambo ni adalah Ogy,Yuzie,Piktam,Kak Long Nita dan Kak Sabrina.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Ogy on Sun Jan 11, 2009 1:36 am

Sila klik pada gambo utk melihat gambo bersaiz besor.


Ni pulak gambo tahun 1999.Gambo ni diambik pada majlis kenduri kahwin Kak Iza & Abg.Pian.Dalam gambo tu demeh dapat lihat betapa kurusnya Ogy,Man,Iwan dan Erik 10 tahun yg lepas hahaha.Yang ada kat dalam gambo adalah seperti berikut Erik,Iwan,Ogy,Man,Aishah,Ira,Lin,Tiqah dan Noly(dia pun kurus jugok masa ni).
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Gambo Dulu Dulu

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum