Latest topics
» [b]Majlis OGY[/b]
Thu Jan 05, 2012 10:14 am by nolyzulkeply

» Sudut Agama
Sat Dec 31, 2011 3:25 pm by acik

» Mak Ngah Pidah
Thu Dec 29, 2011 2:50 pm by Dato' Kay

» INSYALLAH, BONG AKAN MENUNAIKAN UMRAH.
Fri Jul 29, 2011 5:29 pm by nolyzulkeply

» MAHLIS TAHLIL DAN BACAAN DOA SELAMAT
Mon Jul 04, 2011 9:30 pm by bong

» GOING FOR HOLIDAY
Fri Jun 10, 2011 1:38 pm by nozieanna

» MAK LONG, TAK SIHAT @ KUANTAN
Thu Jun 09, 2011 2:42 pm by acik

» BAKAL MAMA &............
Wed Jan 26, 2011 1:09 pm by Dato' Kay

» BERTUNANG!!!!?????
Tue Jan 11, 2011 10:42 pm by bong

Top posters
Dato' K (328)
 
acik (255)
 
bong (205)
 
CDM C.Man 369 (192)
 
nozieanna (177)
 
Ogy (150)
 
nolyzulkeply (126)
 
kak long (120)
 
aida (75)
 
CDM E-1 (74)
 

Poll
Log in

I forgot my password


Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  Dato' K on Tue Oct 28, 2008 5:56 pm

Mesti seme org suka makan beh2..apa kate kongsikan info ttg kedei2 yg demeh rasa beh dan makanan apa yg beh kat situ...tak kira la kat mane per..
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  Dato' K on Tue Oct 28, 2008 6:29 pm

Setakat neh, kala nok makan makanan siam esp. tomyam, mmg komeh rekemen tomyam kat Restoran Chiangmai, Sg. Buloh..bukan komeh je yg ckp sedap, ayoh nyang yg begitu kritis ttg soal2 makanan neh per kata tomyam kat kedei terh sedap...tomyam dia neh lain maca sket sbb dia letok santan..tempat dia mmg tersorok - jalan nok pegi ke hospital sg buloh...makanan lain maca kailan ikan masin, ayam pandan per beh jugok...

kala nok makan daging masok lemok cili api pulok, ada satu gerai kat kg baru - sebeloh anwar tomyam (dekat hq perunding zaaba/bangunan baru naza)..gerai dia kecik je...depan rumoh di buat kedei makan..mmg sedap..terasa maca makan kat cheroh jer...
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  Dato' K on Wed Oct 29, 2008 2:25 pm

kala suke makae keropok gonde, org selalu kate yg hok losong atau gerai 007 yg beh..cer try yg hok ajil pulok...gerai ujung sekali..kat area t-junction terh kala dari jalan jabor-jerangau (depan kem tahanan pendatang asing)..dia punye sata per beh gok...
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  nozieanna on Thu Oct 30, 2008 6:05 pm

nok lagi beh..letok la gambar kedai & makanannye sekali. baru beh tengok.

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Spagetti best

Post  nozieanna on Thu Oct 30, 2008 6:18 pm

kala demeh nok makan spagetti yg best,pergilah ke "marmalade cafe" d mount kiara. dia dekat2 area plaza mount kiara tapi bukan kat dlm plaza terh. kat luor seberang jlan. sebelah kedai "kiosk". komeh kala dtg sineh mesti order spagetti smoked salmon. mmg beh. tapi tak tau lah skrang. komeh dah dkt sethn tak g ke sini. masa duk kolumpo dulu selalu la dtg sini.

satu lagi yg komeh suke ngn kedai ni sebab hiasan kedai neh comel & ceria.kerusi& meja dia dari kayu & warna warni.cam ala2 kerusi tadika.haha.pastu kat dinding dia ada tampal gambo(contengan sebenarnye) yg dilukih oleh budak2 yg dtg ke situ. mmg rasa cam dlm tadika. Very Happy

selain spagetti, banyak lagi menu lain yg beh cam lasagna, burger pon ada, salad (fresh) & yg paling fames kat sineh carrot cake (pada komeh tak sedap pern) tapi carrot cake dia pepalih mahal. rm16 sepotong. Razz

pastu dia ada banyak juice. maca2 ada. jus saleri, jus bayam suma ada. jus dia tak letok gule. kalau nok gula kena request. kalau suka lepak2 sambil minum teh/kopi kat sini ada maca2 jenis teh.order je dia bg ngan teko sekali.tuanglah sendiri.

rege d kedai neh agak mahal sket. dalm rm10-40. spagetti yg komeh kata best terh dalm rm19++ kot. tah dah naik harga. tapi kat sini serve dlm pinggan beso & banyak.so, blh la kongsi berdua.kui3..

P/S: gambo tak dapt d sertakan. hilang tah ke mana.

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  Dato' K on Thu Oct 30, 2008 10:23 pm

Kala nok makae chicken chop, beef steak ke, mmg org akan kata victoria station dan kedei2 seangkatan dgnnye yg hok sedap sekali..tapi tok daye mase nok membayor la pulok..walabagaemaneper, cer demeh try makae kat restoran al ansar, keramat au2 rasanye (dekat2 area kaw. perindustrian yg ada kilang pernec etc terh)..pade komeh sedap pepaleh esp. black pepper nyerh..restoren dia simple je lah..muroh per muroh..tak silap dala rm10 jeh..
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  kak long on Tue Nov 11, 2008 3:28 pm

Lageh satu tempa steak yg besat tapi murah ialah kat area Kg. Baru. kat simpang Jalan Raja Uda. kat depan dia ada replika kapal. Regenye dlm belas-belas hinggit ajeh. Satu yang komeh bangga pasei outlet neh ialah kemajuan yang dicapai oleh tuan punye kede. Dalam masa 6 tahun kedai dibukak, memang banyak perubahan yang dia buat. Makin bertambah cantik dan selesa...
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 50
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  nozieanna on Wed Nov 12, 2008 8:01 am

kak long wrote:Lageh satu tempa steak yg besat tapi murah ialah kat area Kg. Baru. kat simpang Jalan Raja Uda. kat depan dia ada replika kapal. Regenye dlm belas-belas hinggit ajeh. Satu yang komeh bangga pasei outlet neh ialah kemajuan yang dicapai oleh tuan punye kede. Dalam masa 6 tahun kedai dibukak, memang banyak perubahan yang dia buat. Makin bertambah cantik dan selesa...

komeh tau kedai neh.. nama dia chop&steak kan? lbh kurang giterh la. penoh makan kat sini. mmg fames kedai neh. spagetti dia pon sedap gak.

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  kak long on Wed Nov 12, 2008 9:45 am

Ouk neh tak habeh2 dengan spageti nyeh. Try masak sekali...
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 50
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  nozieanna on Wed Nov 12, 2008 12:56 pm

kak long wrote:Ouk neh tak habeh2 dengan spageti nyeh. Try masak sekali...

feberet komeh mmg spagetti... tapi tau makan je..masoknye maleh..hehe Razz

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  acik on Fri Nov 14, 2008 11:56 pm

....kalau nok rase spageti yang umphh..try di Taman Desawan. dekat2 dgn area Giant, Bukit Tinggi.

....Kalau yang suka nasi lemok pulak, yang best nya di atas bukit , di terak. sambal nya memang kaw..kaw..lah. mee hoon goreng nye pern best jugek. Laughing Laughing Laughing
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 57
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  nozieanna on Mon Nov 17, 2008 8:13 am

acik wrote:....kalau nok rase spageti yang umphh..try di Taman Desawan. dekat2 dgn area Giant, Bukit Tinggi.

....Kalau yang suka nasi lemok pulak, yang best nya di atas bukit , di terak. sambal nya memang kaw..kaw..lah. mee hoon goreng nye pern best jugek. Laughing Laughing Laughing

betull..betull..nasi lemok mok teh yg paling sedap.. I love you

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  CDM E-1 on Mon Dec 22, 2008 4:05 pm

komeh mase kat kl dulu slalu lpak old town kopitiam. xi mut milk tea dia beh. teah ais rase pelik hehe
kalu kat mlake tok abis sebey lg. org kata kat umbai ikan bakor dia beh & muroh.

lepah tuh komeh penoh g serawok dulu, kek lapeh dia mmg power lepah tuh teh ais dia. tapi sane tok panggil teh ais. sane name nye teh si peng. teh ais 3 layer, gule mlake kat bawoh, teh kat tengoh susu kat atas skali pehhh beh sgt2

hok sape minat mkn2 western2 tuh try g restoran F1 kat area serdang lame kut. komeh pun doh lame tok g situ

CDM E-1
Ahli Yang Aktif Amek
Ahli Yang Aktif Amek

Posts : 74
Join date : 2008-12-10
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  nolyzulkeply on Fri Dec 26, 2008 12:06 pm

xi mut tea tu mmg beh la....try lagi satu ni...Orange Yogurt Smoothie...lagi pepaleh beh nye..tu kat old town kopitiam jugek
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  CDM E-1 on Fri Jan 02, 2009 6:44 pm

oo tok penoh la pulok terai hok tu (hehe taktik koto lg)

CDM E-1
Ahli Yang Aktif Amek
Ahli Yang Aktif Amek

Posts : 74
Join date : 2008-12-10
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  ash2lact on Tue Mar 31, 2009 12:34 pm

nozieanna wrote:
acik wrote:....kalau nok rase spageti yang umphh..try di Taman Desawan. dekat2 dgn area Giant, Bukit Tinggi.

....Kalau yang suka nasi lemok pulak, yang best nya di atas bukit , di terak. sambal nya memang kaw..kaw..lah. mee hoon goreng nye pern best jugek. Laughing Laughing Laughing

betull..betull..nasi lemok mok teh yg paling sedap.. I love you

komeh puas da makan ari ari
avatar
ash2lact
Ahli Yang Beh
Ahli Yang Beh

Posts : 45
Join date : 2009-02-24
Age : 26
Location : bukit raya

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  CDM C.Man 369 on Tue Mar 31, 2009 8:12 pm

[quote="ash2lact"]
nozieanna wrote:
acik wrote:....kalau nok rase spageti yang umphh..try di Taman Desawan. dekat2 dgn area Giant, Bukit Tinggi.

....Kalau yang suka nasi lemok pulak, yang best nya di atas bukit , di terak. sambal nya memang kaw..kaw..lah. mee hoon goreng nye pern best jugek. Laughing Laughing Laughing

betull..betull..nasi lemok mok teh yg paling sedap.. I love you


kala bab makan memang seroh ke nozie, bbq kat kuantan saje dia ngabis sekor ayam. sorang dia je. hee..hee kala nozie reply mesti tak ngaku nye.

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  kak long on Wed Apr 01, 2009 10:46 am

mat sape keh yg komeh nampok dari teropong DO RE MI terh hok tok boleh nok bange sampe orang kena pergi ke dia untuk bersalam... jeng.. jeng...jeng.. Komeh telek cara duduknye perh maca duduk atas anging ajeh... tok komeh nampok bangku ke, kerusi ke... bounce jangan mare....
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 50
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  kak long on Wed Apr 01, 2009 11:09 am

hujung minggu baru ni kami buat rombongan ke Tupai-tupai, sebuah restoran dalam rimba berdekatan Dewan bahasa dan Pustaka. Makan steamboat... mulanye si Muaz ingat nak makan tupei. Hiss.. jas bete... Overall, makanannya banyak jugeh dalam kategori fishball dan seangkatan, sayuran, hidupan laut yg kita bese makan.. etc.. seorang RM28.00++ ( tapi kate Nozie, masih tok banyok choice..) Rase supnye so-so ajelah. Kuah tomyam dia kaw.. tapi prefer sup ayam.. tapi kenyang gile masing2 sbb dah ambik bayok, lepas ieteh, kala mkn yg kite ambik terh banyok berlebih, dia akan charge RM10.00 setiap 100g. Mane taknye melantak bebetelah... takek kene bayor... Anyway terima kasih kepada cik Nozie yg telah bermuroh hati membelanja komeh anok beranok.. semoga dimurohkan rezeki... dapat bonus boleh belanja lg..kui kui kui

p/s: turut serta dalam pengembaraan ini:- Nolie dan Icah...
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 50
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  nozieanna on Thu Apr 02, 2009 7:14 pm

kak long wrote:hujung minggu baru ni kami buat rombongan ke Tupai-tupai, sebuah restoran dalam rimba berdekatan Dewan bahasa dan Pustaka. Makan steamboat... mulanye si Muaz ingat nak makan tupei. Hiss.. jas bete... Overall, makanannya banyak jugeh dalam kategori fishball dan seangkatan, sayuran, hidupan laut yg kita bese makan.. etc.. seorang RM28.00++ ( tapi kate Nozie, masih tok banyok choice..) Rase supnye so-so ajelah. Kuah tomyam dia kaw.. tapi prefer sup ayam.. tapi kenyang gile masing2 sbb dah ambik bayok, lepas ieteh, kala mkn yg kite ambik terh banyok berlebih, dia akan charge RM10.00 setiap 100g. Mane taknye melantak bebetelah... takek kene bayor... Anyway terima kasih kepada cik Nozie yg telah bermuroh hati membelanja komeh anok beranok.. semoga dimurohkan rezeki... dapat bonus boleh belanja lg..kui kui kui

p/s: turut serta dalam pengembaraan ini:- Nolie dan Icah...


yg komeh maksudkan tok banyak choice ialah seafood dia. yg banyok yg ala2 yong tau tu je dgn sayor. tapi ok jelah makan d siterh.

nozieanna
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 177
Join date : 2008-10-22
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  nolyzulkeply on Fri Apr 03, 2009 9:39 am

stimboat nye tekdeh keta' (ketam)
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  acik on Sat Apr 04, 2009 3:40 am

mase acik tuleh ni.. ade org tak tido lageh.. sape terh. kome ni nok nunggu megrib. lagi 15 min.

acik nak rekomen satu lagi tempat makan... jenih maknan 'soto jeram'. memang tak de lah kat tempat lain Very Happy .
ketnya kedai terh tutup skrg neh. tokey nyeh pegi amik kruseh masok selama 6 bulan.
kala sapa2 nok terai, datang lah lepas raye... bounce
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 57
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  bong on Sun Apr 05, 2009 1:47 pm

Acik nyeh...coba update address & tel no kat Coventry tehhhhh. boleh komeh kontek-konttk.
Yesterday's reunion.....phewwww....very nice!!!!! (acik ngan bong jeh tauuu topik ni), jangan maraaaa.
avatar
bong
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 205
Join date : 2008-10-26
Age : 59
Location : tmn desawan,klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  acik on Sun Apr 05, 2009 5:33 pm

bong wrote:Acik nyeh...coba update address & tel no kat Coventry tehhhhh. boleh komeh kontek-konttk.
Yesterday's reunion.....phewwww....very nice!!!!! (acik ngan bong jeh tauuu topik ni), jangan maraaaa.

weh! LAPTOP kome ni jadi hot stuff... berebek nok guna. tak bole lepe ade je orng yg guna. ingek nok cari tv, bior deme sebok nengok tv. jadi munking laptop free sikit.
add; 99 stoney stanton road, Coventry, CV1 4FW. United Kingdom
tel Rumoh: 0044 - 2476 - 269002.
ketnya kome tak tel lah kot. mahe weh! kome pakai YM jer. ataupun masuk forum cucuaki. kala ade imgency baru la guna tel yeah.

wah, embong... mesti deme borok sakan yek. 30thn punye cerita lah... ade ke yang bole share dgn acik??.
boring bete kome duduk sineh. kala dekat bole buat maca balek Kg gamoknyerh. Sad Sad
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 57
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  CDM C.Man 369 on Thu Apr 09, 2009 1:17 am

kak long wrote:hujung minggu baru ni kami buat rombongan ke Tupai-tupai, sebuah restoran dalam rimba berdekatan Dewan bahasa dan Pustaka. Makan steamboat... mulanye si Muaz ingat nak makan tupei. Hiss.. jas bete... Overall, makanannya banyak jugeh dalam kategori fishball dan seangkatan, sayuran, hidupan laut yg kita bese makan.. etc.. seorang RM28.00++ ( tapi kate Nozie, masih tok banyok choice..) Rase supnye so-so ajelah. Kuah tomyam dia kaw.. tapi prefer sup ayam.. tapi kenyang gile masing2 sbb dah ambik bayok, lepas ieteh, kala mkn yg kite ambik terh banyok berlebih, dia akan charge RM10.00 setiap 100g. Mane taknye melantak bebetelah... takek kene bayor... Anyway terima kasih kepada cik Nozie yg telah bermuroh hati membelanja komeh anok beranok.. semoga dimurohkan rezeki... dapat bonus boleh belanja lg..kui kui kui

p/s: turut serta dalam pengembaraan ini:- Nolie dan Icah...


walapuern x nampok kerusi yg komeh duduk tu, he..he..he skarang saye buktikan kat kak long yg nozie ni kuat makan nok2 kala ade pulok noly skalih. makin menjadi jadi, icah nampok je maintain tapi...... he..he. kala bab makan nih mok2 sedare memang sedap masakannye, nok2 soto acik buat perhhh sedapppp. setiap kali raye mesti menanti kepulangan acik & family. he..he.. achik balik Malaysia jgn lupe present utk komeh.

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Tempat Makan Yang Ingin Direkomen

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum