Latest topics
» [b]Majlis OGY[/b]
Thu Jan 05, 2012 10:14 am by nolyzulkeply

» Sudut Agama
Sat Dec 31, 2011 3:25 pm by acik

» Mak Ngah Pidah
Thu Dec 29, 2011 2:50 pm by Dato' Kay

» INSYALLAH, BONG AKAN MENUNAIKAN UMRAH.
Fri Jul 29, 2011 5:29 pm by nolyzulkeply

» MAHLIS TAHLIL DAN BACAAN DOA SELAMAT
Mon Jul 04, 2011 9:30 pm by bong

» GOING FOR HOLIDAY
Fri Jun 10, 2011 1:38 pm by nozieanna

» MAK LONG, TAK SIHAT @ KUANTAN
Thu Jun 09, 2011 2:42 pm by acik

» BAKAL MAMA &............
Wed Jan 26, 2011 1:09 pm by Dato' Kay

» BERTUNANG!!!!?????
Tue Jan 11, 2011 10:42 pm by bong

Top posters
Dato' K (328)
 
acik (255)
 
bong (205)
 
CDM C.Man 369 (192)
 
nozieanna (177)
 
Ogy (150)
 
nolyzulkeply (126)
 
kak long (120)
 
aida (75)
 
CDM E-1 (74)
 

Poll
Log in

I forgot my password


Family Business

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Re: Family Business

Post  CDM E-1 on Fri Mar 27, 2009 3:51 pm

hehehe akum mok2 sedare, ayoh2 sedare & sepupu sepapat hehehe

sori lame tok jenguk ke forum nih hehehe

ada projek skit. banyok buat tour skit weekend. tengoh nok laju skit bisnes nih. member2 komeh seme tengoh naik semangat kejor nok g umroh percume.

blum lg 6 series tuh tp dlm planning lah jugok. doa2 dpt pakai ujung taun nih.

tenkiu kat embong bg financial advise hehe komeh tengoh buat saving2 gok heheh

lagi pun tengoh nok kejor jadi CDM ujung tahun nih. Buat kat stadium melawati shah alam, nok naik pentas tapi tok tau lagi konsep maca mane pulok tahun ni

dulu keluor dari bawoh naik ke atas dgn replika diamond.

hehehe ingek nok menamboh jugok kat ajaun cucuaki tapi kena tunda dulu heheh haritu bayor rodtax mahal gok heheh

sehingga bertemu semula hehehe

CDM E-1
Ahli Yang Aktif Amek
Ahli Yang Aktif Amek

Posts : 74
Join date : 2008-12-10
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  CDM C.Man 369 on Sun Mar 29, 2009 12:54 am

bong wrote:insyallah, kot-kot ada satu lagi cabang rejeki!!!


aminnnnn....ni buat komeh nok cerita kat embong nih.

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  bong on Sun Mar 29, 2009 11:13 pm

nita, kala tahap DSM teah, berapa average incomenya sebulan?
avatar
bong
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 205
Join date : 2008-10-26
Age : 59
Location : tmn desawan,klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  kak long on Mon Mar 30, 2009 2:01 pm

Average dala 3-4k sebulan. Ada juga orang yg pernah dapat 7-8K sbulan. Bergantung pada jumlah orang yg masuk jadi ahli. Maklumlah masih ada perkataan sales kat situ... Pangkat DDM (Double dimond manager ) barulah ada income yg stabil... Kerjapun tak yah sponsor orang. Jaga orang bawah kita, beri khidmat nasihat dan motivasi.. berniaga ni memang banyak guna psikologi dan ketahanan mental... Bagi yg tak kuat semangat memang boleh kecundang tengah jalan.. tak kiralah berniaga apa sekali pun. Betul tak embong...

Tapi yg cantiknye Hai o ni, kita kerja dalam kumpulan, saling bantu membantu. Sistem sokongan dia kuat. Ramai org boleh direfer.. hubungan upline n downline akrab sbb kita itu dipanggil rakan kongsi. saling memerlukan. Itu yg sampai 2-3 pg kat kedai kopi borak pasal pengalaman dan cara nak solve mslh.. Tapi kita yg pompuan ni tak pelulah sampai jauh mala begiteh...
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 50
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  bong on Mon Mar 30, 2009 4:37 pm

bete-bete,,,bak pepatah melayu yg berbunyi..."kalau tak dipecahkan ruyung, dimana nak dapat sagunya/hasilnyalah"...hee...heee...sesuai ke peribahasa ni!!!???
Bukan senag nak "senang"...perlu banyak berkorban & bersabar.
nita & piee...teuskan perjuangan anda...xyah lah tukar kerete...simpan aja duit untuk anak2!!!& masa tua???
avatar
bong
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 205
Join date : 2008-10-26
Age : 59
Location : tmn desawan,klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  CDM C.Man 369 on Tue Mar 31, 2009 12:11 am

kak long wrote:Average dala 3-4k sebulan. Ada juga orang yg pernah dapat 7-8K sbulan. Bergantung pada jumlah orang yg masuk jadi ahli. Maklumlah masih ada perkataan sales kat situ... Pangkat DDM (Double dimond manager ) barulah ada income yg stabil... Kerjapun tak yah sponsor orang. Jaga orang bawah kita, beri khidmat nasihat dan motivasi.. berniaga ni memang banyak guna psikologi dan ketahanan mental... Bagi yg tak kuat semangat memang boleh kecundang tengah jalan.. tak kiralah berniaga apa sekali pun. Betul tak embong...

Tapi yg cantiknye Hai o ni, kita kerja dalam kumpulan, saling bantu membantu. Sistem sokongan dia kuat. Ramai org boleh direfer.. hubungan upline n downline akrab sbb kita itu dipanggil rakan kongsi. saling memerlukan. Itu yg sampai 2-3 pg kat kedai kopi borak pasal pengalaman dan cara nak solve mslh.. Tapi kita yg pompuan ni tak pelulah sampai jauh mala begiteh...


cayalah, CDM2009. contoh bakal usahawan berjaya dah ada, abg piee & kak long. moh la sedare mare yg lain, kite jadikan ini bisness family kite. tahniah sekali lagi kat abg piie utk kejayaan baru2 nih. komeh mintok maaf bebanyok coz x dtg. mengikert info abg piee kat komeh, dia bakal jadi DDM bulan 7 ni. mengikert perkiraan I'Allah CDM2009. utk pengetahuan semua, pangkat DDM spt yg kak long citer, income doh nok masuk tahap stabil. paling koman la bleh la dapat 8k ke 10 k bulan2. tahniah kat abg piee & kak long coz ambil peluang yg telah disampaikan oleh iwan.

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  acik on Sat Apr 04, 2009 1:30 am

Kak Long... acik nampok awok ade on line.. kome skrg neh nunggu asor.. pukul 5.30 ptg.
acik nak ucap TAHNIAH kpd Abg Shfiee n Kak Long. semuga berjaya mendapat jawatan tertinggi yang di Cita2kan. jika itu yg terbaik utk awok skluarga. insyllah Allah akan makbulkan. acik tau memang kena kerja teruk utk mendapat kjayaan yang terbaik. kena susoh2 dulu barulah dapat senang.
insyllah acik akan cuba solat hajat n istikharah. samaade sesuai ke tak acik join HI-O neh. kadang2 dlm keadaan yang ade skrg.. rase2 dah tak bolelah langgaeh sanget maca mase dulu2. ape2 pun semuga Allah sentiasa meredhai kita semua.
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 58
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  CDM C.Man 369 on Thu Apr 09, 2009 1:34 am

acik wrote:Kak Long... acik nampok awok ade on line.. kome skrg neh nunggu asor.. pukul 5.30 ptg.
acik nak ucap TAHNIAH kpd Abg Shfiee n Kak Long. semuga berjaya mendapat jawatan tertinggi yang di Cita2kan. jika itu yg terbaik utk awok skluarga. insyllah Allah akan makbulkan. acik tau memang kena kerja teruk utk mendapat kjayaan yang terbaik. kena susoh2 dulu barulah dapat senang.
insyllah acik akan cuba solat hajat n istikharah. samaade sesuai ke tak acik join HI-O neh. kadang2 dlm keadaan yang ade skrg.. rase2 dah tak bolelah langgaeh sanget maca mase dulu2. ape2 pun semuga Allah sentiasa meredhai kita semua.


I'Allah achik bleh kembalikan maca mase dulu2, semoga solat achik diberikan petunjuk yg terbaik. aminnnn.....

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  bong on Thu Apr 09, 2009 1:49 am

man xtidur lagi ke? mesti sedang but business stratigi or tengoh buat susu anok?
avatar
bong
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 205
Join date : 2008-10-26
Age : 59
Location : tmn desawan,klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  CDM C.Man 369 on Thu Apr 09, 2009 2:23 am

bong wrote:man xtidur lagi ke? mesti sedang but business stratigi or tengoh buat susu anok?


komeh nih spesis kelawor la bong. tgh mikirkan strategi la ni, bile nak story bisness kat bong. anok nok susu origenal je bong. hok yg ada jual dalam tin ni tok best kate nye. he..he..he anok komeh mane boleh berkate kate lagi. membuat bunyi bunyian dalam versi suara baby bleh la.

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  nolyzulkeply on Wed May 19, 2010 3:50 pm

tiap2 hari bukak..tekdeh posting baru pern..busy ke sume nye..sape2 yg nok buat insuran boleh la kontek komeh (Prudential BSN TAkaful)..insuran keta pun buleh..Peringatan kepda Cekgu Man..
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  CDM C.Man 369 on Thu May 27, 2010 10:25 pm

nolyzulkeply wrote:tiap2 hari bukak..tekdeh posting baru pern..busy ke sume nye..sape2 yg nok buat insuran boleh la kontek komeh (Prudential BSN TAkaful)..insuran keta pun buleh..Peringatan kepda Cekgu Man..



promosi la terh, ala komeh baru je renew roadtax kete.

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  aida on Thu Jun 03, 2010 8:40 pm

insurans n roadtax kete komeh mati ujung bulan neh.. kala nok buat insurans dg aok kak nolie camane gayenye?..
avatar
aida
Ahli Yang Aktif Amek
Ahli Yang Aktif Amek

Posts : 75
Join date : 2008-10-20
Age : 36
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  CDM C.Man 369 on Sat Jun 05, 2010 1:14 am

aida wrote:insurans n roadtax kete komeh mati ujung bulan neh.. kala nok buat insurans dg aok kak nolie camane gayenye?..



camne ye, ce beri sikit penjelasan noly

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Family Business

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum