Latest topics
» [b]Majlis OGY[/b]
Thu Jan 05, 2012 10:14 am by nolyzulkeply

» Sudut Agama
Sat Dec 31, 2011 3:25 pm by acik

» Mak Ngah Pidah
Thu Dec 29, 2011 2:50 pm by Dato' Kay

» INSYALLAH, BONG AKAN MENUNAIKAN UMRAH.
Fri Jul 29, 2011 5:29 pm by nolyzulkeply

» MAHLIS TAHLIL DAN BACAAN DOA SELAMAT
Mon Jul 04, 2011 9:30 pm by bong

» GOING FOR HOLIDAY
Fri Jun 10, 2011 1:38 pm by nozieanna

» MAK LONG, TAK SIHAT @ KUANTAN
Thu Jun 09, 2011 2:42 pm by acik

» BAKAL MAMA &............
Wed Jan 26, 2011 1:09 pm by Dato' Kay

» BERTUNANG!!!!?????
Tue Jan 11, 2011 10:42 pm by bong

Top posters
Dato' K (328)
 
acik (255)
 
bong (205)
 
CDM C.Man 369 (192)
 
nozieanna (177)
 
Ogy (150)
 
nolyzulkeply (126)
 
kak long (120)
 
aida (75)
 
CDM E-1 (74)
 

Poll
Log in

I forgot my password


T-shirt cucuaki

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  fizazul on Tue Jan 13, 2009 8:54 pm

petet la komeh tesedok2 siang tadeh ruper nyer demeh citer pasei tshirt. n patet la K.long suh on line tadeh tapi komeh de opeh baru neh bz hek.. tak merasa la nak mengulor kala kat MOF terh beh sangek ler he he he KEM baru neh luar baisa sungguh.... panjang lagi nok citer nih sbg jap lagi.... nok cari cam ner nok up load design tshirt terh (ikek taktic CDM E1 n acik he he he) Laughing

fizazul
Ahli Yang Beh
Ahli Yang Beh

Posts : 23
Join date : 2008-12-10

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  fizazul on Tue Jan 13, 2009 9:52 pm

cucu aki seme kaih dah cuba upload tak yer buleh ader satu web site terh format file terh not supported... just bete! Tapi design tshirt terh kan dan ramai yang tengok masa famly day kat bukit freser ari terh... maner ader design lain dah wehhhh design tu la jugek komeh tunjuk kat kenduri the cheroh terh. Misi buat tshirt terh terhenti kejap lepas famly day ari terh coz komeh tengoh bz tahap tak diterima akei he he drunken

fizazul
Ahli Yang Beh
Ahli Yang Beh

Posts : 23
Join date : 2008-12-10

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  fizazul on Tue Jan 13, 2009 9:55 pm

sok komeh sbg lageh pasei tshirt neh kalu boleh menyelit time rehat (saja posting asing2 nok tiru tactic CDM E1 n acik hua hua hua Laughing )

fizazul
Ahli Yang Beh
Ahli Yang Beh

Posts : 23
Join date : 2008-12-10

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  fizazul on Tue Jan 13, 2009 10:05 pm

satu lageh.... hi hi dah empat dah weiiiii...... cadangan awang terhhhhhh hu hu (Dato K ) best gak nanti komeh pk nak selit dmaneh n candagan nok letok nama pemilik baju untuk setiap baju terh pada pandangan komeh ia akan melambatkan proses buat baju terh sebab tukang buat baju terh kene buat keje lebih skit...... pada pandangan komeh laaaaa. tengok ler baju kiter dulu nyer tulih jer dengan pen (ntah aper jenih dakwat tak tau nak describe) nyer just bete! patet nyer kena wat blok lain (weii komeh pun tak tau nok citer pasei kerje2 buat baju neh) apa2 lah. tapi cancangan terh dibuka untuk perbincangan untuk persetujuan bersama.....

fizazul
Ahli Yang Beh
Ahli Yang Beh

Posts : 23
Join date : 2008-12-10

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  fizazul on Tue Jan 13, 2009 10:12 pm

wargkakahhhhhhhh satu lageh weiii hu hu best bete tiru tactic CDM E1 n acih neh...BAJU TSHIRT KITER.... KALER BIRU YANG UDIN PAKAI MASA MEETING DULU WEHHHHHH (time rayer) ....JANGAN LER DEMEH NOK TOKOR2 LAGEH! DAH ADER PERSETUJUAN DALAM MEETING YANG DIPENGERUSIKAN OLEH PENGERUSI TETAP KITER EN SULAINI.....

fizazul
Ahli Yang Beh
Ahli Yang Beh

Posts : 23
Join date : 2008-12-10

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Wed Jan 14, 2009 9:28 am

ceh sudah la fizazul..baru join doh nok panggei org air whank pulok...ok2..colour kite tutup cadangae..stick to the approved colour, bak kate orang terak...
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  nolyzulkeply on Wed Jan 14, 2009 9:41 am

yg ineh cume cdangan je dr komeh...utk masuk kan quote dato'k sekali dgn name sume generasi....tulisan quote dato'k tu bior la nye besor..yg tulisan nama2 kite tu bior nye kecik...dr jauh xde la nampok beserabet sgt...sbb kite nok highlight kan qoute tu je...dr jauh org dah nampok....bila dekat.."eh! ada nama2"...gitu ler lebih kurang nye....tp gambo ni pecoh sikit...sbb komeh buat dala power point..tuko ke jpeg...nama pern ada yg dok ingat...susunan nama tu pern buleh di adjust lagi bg nampok lagi lawo.



klick kat gambo nok beso ke.
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  nolyzulkeply on Wed Jan 14, 2009 9:43 am

yg perenggan satu tu...nama2 mok ayoh sedare..

perenggan ke dua...nama2 kite..cucu

peranggan ke tiga....nama2 cicit
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  nolyzulkeply on Wed Jan 14, 2009 9:48 am

try hok ineh...ok sikit

avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  acik on Wed Jan 14, 2009 10:01 am

sori... nok nyibuk jugeh.

Noly. acik rase wording kat belakang baju... bior hanya ade wording yang Dato' K bagi tu jerh.. baru nampaok tak serabut. n nampok uniiik.. sangat bila ade wording terh kat belakang tanpa ade tulisan lain.

lepaeh terh.. ape2 cadangan lain2 tulisan..cth.. Logo, Nama ikut generasi, nama sendiri.. ke.. pikir2 lah nok letok kat mane pern di bah. depan baju.
TQ...
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 58
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Wed Jan 14, 2009 10:06 am

konsepnye pade komeh beh..cuma pada pandangae komeh la, jenih font terh kala dituko cket buleh ke?sbb font jenih terh komeh rase susoh cket nok baca directly sbb berputor ngek bentuknye..doh tok berape in line dgn konsep awok terh -
dr jauh org dah nampok

n then maybe quote terh boleh di bold dan dibesorkan cket beberapa perkataan i.e our world, cucuaki.com..

in this ordinary world….
people say….
wow!
why?
teruklah you ni!

but in our world….
we say…
pepaleh weh!
mat nyerh?
jas bete aok neh!

welcome to the world of
cucuaki.com

amaca?


Last edited by Dato' K on Wed Jan 14, 2009 10:12 am; edited 1 time in total
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  nolyzulkeply on Wed Jan 14, 2009 10:10 am

itu cth jer..komeh amik ape yg ada dala computer komeh jer...xde yg beh2 sgt....
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Ogy on Wed Jan 14, 2009 10:12 am

kala nok bagi jelas lagi,ayat kamal tu letok warna terang pastu nama tu warna gelap.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  nolyzulkeply on Wed Jan 14, 2009 10:17 am

elok jugek bold ayat terh
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Ogy on Wed Jan 14, 2009 12:00 pm

Free Image Hosting at <a href=www.ImageShack.us" />

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!


cadangan logo komeh.Empat patung tu menggambarkan generasi dalam famili kita.Yang besor tu mok ayoh,yang sedang tu anok,yang kecik tu cucu.Kat beloh tepi tu boleh la tulih cucuaki.com ke etc.
Sekadar cadangan je ni.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 39
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  nolyzulkeply on Wed Jan 14, 2009 2:20 pm

komeh sokong logo ogy terh...unik hek...tp x yoh bekaler2..buat outline nye jer
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  shiela on Wed Jan 14, 2009 3:56 pm

lawo hek la logo hok ngoh buat terh...komeh suke sangaet lah...
bekaler2 lah lawo...ceria n menyerlah je nampoknyeh.... cyclops
avatar
shiela
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-11
Age : 32
Location : Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  shiela on Wed Jan 14, 2009 4:13 pm

lagi satu...ink hok gune untuk tuleh name n kaler logo terh,jangae lah hok yang mudoh longkoh (terkopek) maca hok dulu terh....tok beh la jadinye...
avatar
shiela
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-11
Age : 32
Location : Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  ninayusof on Wed Jan 14, 2009 4:17 pm

bete hek laa mende oak gelor terh....tshirt terh kala ade koler bertamboh2 lah lawo nyerh....nampok smart siket.. Laughing
avatar
ninayusof
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-12
Age : 27
Location : kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  shiela on Wed Jan 14, 2009 4:26 pm

Ogy wrote:Kalau tak letok nama boleh tak?
Ke memang nok kena letok nama?
Bukannya mende.....zaman dulu2 sesuai la design2 letok penuh nama kat t-shirt ni.
Kalau kat beloh depan kita just letok logo kat atas belah kiri pastu kat beloh belakang kita letok ayat yang Kamal bagi tu.
Nok pakai jalan2 kat bando pun tak segan.
Ni pandangan je ni..........


cadangan nih tok buleh digune pakae ke? kene jugok ke letok name2 generasi terh? andak pern kate serabet ngek lah nampoknyeh.... Rolling Eyes
avatar
shiela
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-11
Age : 32
Location : Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Wed Jan 14, 2009 4:39 pm

kala letok kaler mmg lawo tp tok larat ke duit nyerh lah..kala mengikek kak long, baju kosong saje yae hok cotton dala rm30..kala tamboh tulisan pasterh banyok kaler, kala tok kene gaye mau kena ketok sampei rm50-60 sehelaei...kesian ke family yg anok ramei tekdeh bekerja lageh...(kecuali acik sbb die banyok duit Very Happy )

utk merumehkan perkembangan isu t-shirt cucuaki setakat puke 4.35 pm ari neh,

1. colour baju doh ditetapkae berwarna biru udin
2. logo cucuaki ade 2 bentuk yae nok dipilih - oleh kpiza n ogy
3. nama generasi nok bubuh ata tidok
4. ayat - ' in this ordinary....' nok bubuh ke tidok
5. susunatur logo n wording yae mane nok letok kat depan/belakang belum diputehkae

cepat2..kite finalizekae
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  ninayusof on Wed Jan 14, 2009 4:49 pm

pade komeh,hok name generasi terh x payoh dibubuh lah...cukup setakek wording tu jerh...boleh jimat cost...boleh la kite bubuh logo hok berkaler2... Laughing
avatar
ninayusof
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-12
Age : 27
Location : kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  shiela on Wed Jan 14, 2009 4:52 pm

ninayusof wrote:pade komeh,hok name generasi terh x payoh dibubuh lah...cukup setakek wording tu jerh...boleh jimat cost...boleh la kite bubuh logo hok berkaler2... Laughing


bete2..

pd pandangae komeh,jenis kaen terh toksoh lah hok yae mahe ngek...hok beli kat pasa mala tu pern doh ok doh..asal ade koler....hehe Very Happy
avatar
shiela
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-11
Age : 32
Location : Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  ninayusof on Wed Jan 14, 2009 5:00 pm

kak piza,logo oak maca mane...upload lah kat cni,bole ktorg compare n pilih..
avatar
ninayusof
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-12
Age : 27
Location : kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Wed Jan 14, 2009 5:05 pm

lagi se, dala keghairahae kite mendesign t-shirt cucuaki neh, bg pehok seme2 lah, apa kate kite start standby duit dala rm50 sorang MINGGU NEH untuk tujuan bayaran T-SHIRT..mintok jase baik kak piza supaye menurunkae di dala forum neh perincian no akaun cucuaki supaye duit terh boleh di masukkae oleh seme org ke dala akaun..kala terlebih, buleh buat permulaan utk family day, kala terkurang, at least buleh cover duit deposit T-SHIRT...

okeehhhh...
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum