Latest topics
» [b]Majlis OGY[/b]
Thu Jan 05, 2012 10:14 am by nolyzulkeply

» Sudut Agama
Sat Dec 31, 2011 3:25 pm by acik

» Mak Ngah Pidah
Thu Dec 29, 2011 2:50 pm by Dato' Kay

» INSYALLAH, BONG AKAN MENUNAIKAN UMRAH.
Fri Jul 29, 2011 5:29 pm by nolyzulkeply

» MAHLIS TAHLIL DAN BACAAN DOA SELAMAT
Mon Jul 04, 2011 9:30 pm by bong

» GOING FOR HOLIDAY
Fri Jun 10, 2011 1:38 pm by nozieanna

» MAK LONG, TAK SIHAT @ KUANTAN
Thu Jun 09, 2011 2:42 pm by acik

» BAKAL MAMA &............
Wed Jan 26, 2011 1:09 pm by Dato' Kay

» BERTUNANG!!!!?????
Tue Jan 11, 2011 10:42 pm by bong

Top posters
Dato' K (328)
 
acik (255)
 
bong (205)
 
CDM C.Man 369 (192)
 
nozieanna (177)
 
Ogy (150)
 
nolyzulkeply (126)
 
kak long (120)
 
aida (75)
 
CDM E-1 (74)
 

Poll
Log in

I forgot my password


T-shirt cucuaki

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  ninayusof on Wed Jan 14, 2009 5:08 pm

komeh rase...

1. kaler tshirt ok dah
2. nok tgk dulu guane logo kak piza terh
3. name generasi toksoh bubuh lah
4. wording terh bubuh lah kat blkg tsirt
5. logo terh letok kat bahagiae depae tshirt kat beloh kiri atas
avatar
ninayusof
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-12
Age : 26
Location : kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Thu Jan 15, 2009 12:38 pm

Kala mengikek kepada pendapat tersurat dan tersirat dala posting oleh ahli2 forum sehingga setakat skrg neh,

1. colour confirm biru
2. logo ogy - 4 orang, logo piza - 1 orang
3. wording quote - 6 orang
4. letok name generasi - 5 orang, takyoh letok name generasi - 4 orang

ke guane?
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Ogy on Thu Jan 15, 2009 12:39 pm

logo piza mcm mana?
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 38
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  sella on Thu Jan 15, 2009 1:37 pm

hooorayyy...akhirnye dapek komeh bt posting..komeh nk vote ;
1.logo design ogy
2.x letok name generasi terh..letok quote dato k aje kt blkg tsirt

sella
Ahli Yang Beh
Ahli Yang Beh

Posts : 34
Join date : 2008-10-31

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Ogy on Thu Jan 15, 2009 1:38 pm

sella wrote:hooorayyy...akhirnye dapek komeh bt posting..komeh nk vote ;
1.logo design ogy
2.x letok name generasi terh..letok quote dato k aje kt blkg tsirt

hahaha at last.....ada jugok posting
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 38
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Thu Jan 15, 2009 2:17 pm

kala mengikek undian dr sella mak lagae, angke terbaru adeloh seperti berikek

1. colour confirm biru
2. logo ogy - 5 orang, logo piza - 1 orang
3. wording quote - 7 orang
4. letok name generasi - 5 orang, takyoh letok name generasi - 5 orang

sape lageh nok undi?
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  mira on Thu Jan 15, 2009 8:40 pm

komeh nok undi...

1.logo yg ngoh punye..
2.wording letok kat blkg..
3.tak yoh letok name generasi...
avatar
mira
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 3
Join date : 2009-01-12
Age : 23
Location : Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  ninayusof on Thu Jan 15, 2009 10:38 pm

undi k0meh doh dikire ke bel0m...

komeh undi aje lah lagieh...hehe

1. logo hok ngoh komeh buat terh.
2. toksoh letok name generasi kat blkg ata mane2 bhgn kat tshirt terh.
3.hok wording terh letok kat blkg tshirt.

sekian time kasih Laughing queen
avatar
ninayusof
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-12
Age : 26
Location : kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  shiela on Thu Jan 15, 2009 10:40 pm

ninayusof wrote:undi k0meh doh dikire ke bel0m...

komeh undi aje lah lagieh...hehe

1. logo hok ngoh komeh buat terh.
2. toksoh letok name generasi kat blkg ata mane2 bhgn kat tshirt terh.
3.hok wording terh letok kat blkg tshirt.

sekian time kasih Laughing queen

komeh pern sokong hok inerh.... cheers
avatar
shiela
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-11
Age : 32
Location : Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  CDM C.Man 369 on Thu Jan 15, 2009 11:36 pm

salam semua, komeh dgn rasminye nok mengundi. komeh, siti, aqilah, acu, pak cu, lin n aishah setuju je ape2 design n warna baju. hok tak setuju nyeh, diletokkan nama kat blakang baju terh.
affraid

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Ogy on Fri Jan 16, 2009 8:12 am

Komeh pun nok ngundi lagi sekali la.Takut undi komeh tak dikira lagi.

Komeh,Andak,Pak Andok,Erik dan Siti mengundi :
-Logo komeh kat depan baju.
-Kat beloh belakang tu bubuh ayat kamal tu je,nama sedara mara takyoh buhuh.
-Tak kisoh ada kolar ke takde kolar.
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 38
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Ogy on Fri Jan 16, 2009 10:50 am

Komeh ada call Malik semalam.
Dia kata dia boleh dapatkan tshirt kosong kain dari jenis yang bermutu baik sekali dengan harga Rm28.
RM28 tu untuk harga bagi kain yang macam jenis tshirt korporat yang dari jenis kain kasor tu.Tapi jenis kain kasor ni tak sesuai untuk buat print kat atasnye.Kalau kat atas kain kasor ni orang selalunya sulam tulisan/logo tu.
Kalau nak print lebih afdal guna kain lembut yang macam tshirt cucuaki yang lama.
Kalau untuk kain yang macam tshirt cucuaki lama kita tu lagi murah katanya.
Kilang dia hanya buat baju,untuk kerja2 print dia bagi ke orang lain.
Dia kata lagi kalau untuk pakai masa kenduri Aida memang dia tak sempat buat sebab dia banyok tempahan sekarang ni.
So kalau demeh nok keterangan lebih lanjut silalah call dia dan berbincang secara terus dengan dia.
Ni nombor phone Malik 016-6609036
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 38
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  acik on Fri Jan 16, 2009 11:11 am

Ogy wrote:Komeh pun nok ngundi lagi sekali la.Takut undi komeh tak dikira lagi.

Komeh,Andak,Pak Andok,Erik dan Siti mengundi :
-Logo komeh kat depan baju.
-Kat beloh belakang tu bubuh ayat kamal tu je,nama sedara mara takyoh buhuh.
-Tak kisoh ada kolar ke takde kolar.

acik nok tanye.. sbb kat forum nih,tak pernoh bincang per tulisan yg ade dalam logo Piza tu..
logo Piza tu bulat.. gambo ape tak perasan pulak n ade tertulis.. '' MART MENDE KATE OAK ".

memang nok buang tereh ke.. kata2 ni.. teringat kat arwah wan WE...
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 57
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  shiela on Fri Jan 16, 2009 11:15 am

suroh la kak piza upload logo die kat sinerh...mek nyerh die tok upload logo terh? nok jugerh komeh nengok nyerh...
avatar
shiela
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-11
Age : 32
Location : Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Fri Jan 16, 2009 12:17 pm

tu la masalohnye bile doh jadi menteri pentadbiran awam neh..mmg busy manjang..kala tok silap komeh, logo kak piza terh jenih hok bulat n ade kelilingnye ayat yae maca acik kabo terh la..apa kate kite combine 2 logo neh..logo bulat n ayat keliling pas terh, tengoh2 kite letok logo ogy...amaca?
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  acik on Fri Jan 16, 2009 1:12 pm

[quote="Ogy"]Free Image Hosting at <a href=www.ImageShack.us" />

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!


cadangan logo komeh.Empat patung tu menggambarkan generasi dalam famili kita.Yang besor tu mok ayoh,yang sedang tu anok,yang kecik tu cucu....

kamal, maksed nye.. logo Ogy dalam bulatan, then sekeliling nye tulis trade mark ' MART MENDE KATE OAK'.
-maca iterh ke maksed oak terh...
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 57
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Fri Jan 16, 2009 2:53 pm

giterh la makserd komeh, acik..

lagi se, pase name generasi terh, kala nok letok jugek, komeh cadangkan de bahagian depan n tulisae nyerh kecik n kite buat bentuk kreatif contohnye

A1
A1
A1A3A3A3A3
A1
A1A2A2A2A2

de mane

A1 yae menegok terh utk name generasi pertama, menggambokae tunjang keluarga
A2 yae melintae bawoh terh utk name generasi kedua, menggambokae asas keluarga
A3 yae melintae atas terh utk name generasi ketige, menggambokan penyokong keluarga..

ke guane??tapi pikir2 maca serabek la pulok...hehehe..aahhh...ikek majoriti laaaa Very Happy

kala kat t-shirt tak letok, takpe.kite letok name generasi neh kat dala kad birthday yae akan kite design pulok lepas neh utk dibagi kpd setiap ahli keluarga yae menyambek hari lahir (projek baru heheh)

ok lah, setakat puke 3.25 p.m neh, berikek adeloh jumloh undiae rasmi yae diterime utk setiak kategori yae dibuat oleh ahli2 n sedara2 (sebelom neh banyok hok berkias2 je..)

wording 'in this ordinary world..' kat belakae tanpe ade tulisae laing- 12 orang (komeh, sopi, acik, sella, mira, nina, shiela, ogy, andak, pak andak, erik, siti)

logo piza - tekdeh lageh secara rasmi

logo ogy - 10 orang (ogy, noly, shiela, nina, sella, mira, andak, pak andak, erik, siti)

logo combine - 1 orang (komeh)

name generasi diletokkae de mane2 - tekdeh lageh secara rasmi

name generasi tok letok lalu - 16 orang (komeh, andak, nina, shiela, sella, mira, man, siti, acu, pak acu, lin, aishah, pak andak, ogy, erik, siti) (nota:aqilah masih belom layok mengundi..bawoh umor)
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  acik on Fri Jan 16, 2009 5:03 pm

acik nok respon dari cdangan kamal.
acik sokong:
1. di belakang hanya tulis..." maca yang majo nok terh.( kamal dah sebert dah)
2. logo combine, maca yang acik tanya kamal.. Ogy + tulisan 'trade mark'
3. nama generasi tak nok letok.
TQ.
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 57
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Fri Jan 16, 2009 5:17 pm

dengan undian terbaru dari acik, make kedudukae undiae sehingge setakat puke 5.13 petae adeloh seperti berikek :

wording 'in this ordinary world..' kat belakae tanpe ade tulisae laing- 13 orang (komeh, sopi, acik, sella, mira, nina, shiela, ogy, andak, pak andak, erik, siti, acik)

logo piza - tekdeh lageh secara rasmi

logo ogy - 10 orang (ogy, noly, shiela, nina, sella, mira, andak, pak andak, erik, siti)

logo combine - 2 orang (komeh, acik)

name generasi diletokkae de mane2 - tekdeh lageh secara rasmi

name generasi tok letok lalu - 17 orang (komeh, andak, nina, shiela, sella, mira, man, siti, acu, pak acu, lin, aishah, pak andak, ogy, erik, siti, acik)

cepat2..kepade sesape yae tok ngundi lageh..sampei puke 11.59 tgh mala esok jerh boleh ngundi nyerh..lepas terh, jumloh undian akae dibawok ke kabinet utk bacaae pertame akta t-shirt negara..bacaae kedua dan gazette akta dijangke akae dibuat pade hari ahad neh..

(maklumae, kepade sesape yae nok tukor pikiran dibolehkae sehingga 11.59 tgh mala esok, dgn syarat memaklumkae kepade forum ata kepade TPM1 ata menteri2 yae nok bersidae ari ahad)
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Ogy on Fri Jan 16, 2009 5:36 pm

Komeh setuju kalau logo tu dicombine dengan syarat bulatan kat luor yang mengelilingi logo komeh tu just bulatan and ada tulisan je.Takyoh buat macam bulatan stamp pad post tu(demeh boleh paham ke ayat komeh ni? hehehe)

Contoh bulatan stamp pad post adalah macam logo depan kat tshirt lama cucuaki tu.



p/s: Komeh tak dapat online sabtu and ahad ni sebab laptop kat rumah rosak jas bete.....
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 38
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  nolyzulkeply on Sat Jan 17, 2009 9:42 am

1.logo design ogy
2.x letok name generasi terh..letok quote dato k aje kt blkg tsirt
..

komeh pern
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 38
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Sat Jan 17, 2009 9:49 am

okeh2...dgn statement terbaru ogy ineh yae komeh kire turek mewakili andak, pak andak, erik n siti, dan undian terkini oleh noly, make undian terbaru adeloh spt berikek

wording 'in this ordinary world..' kat belakae tanpe ade tulisae laing- 14 orang (komeh, sopi, acik, sella, mira, nina, shiela, ogy, andak, pak andak, erik, siti, acik, noly)

logo piza - tekdeh lageh secara rasmi

logo ogy - 5 orang (noly, shiela, nina, sella, mira)

logo combine - 7 orang (komeh, acik, ogy, andak, pak andak, erik, siti)

name generasi diletokkae de mane2 - tekdeh lageh secara rasmi

name generasi tok letok lalu - 18 orang (komeh, andak, nina, shiela, sella, mira, man, siti, acu, pak acu, lin, aishah, pak andak, ogy, erik, siti, acik, noly)

cepat2..ade mase lageh..
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  shiela on Sat Jan 17, 2009 10:38 pm

komeh mewakili fariza n malik untuk mengundi seperti berikek....


mira wrote:komeh nok undi...

1.logo yg ngoh punye..
2.wording letok kat blkg..
3.tak yoh letok name generasi...
avatar
shiela
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 14
Join date : 2009-01-11
Age : 32
Location : Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Mon Jan 19, 2009 9:26 am

Untuk mengetahui keputusan mesyuarat kabinet semalam, sila tunggu sebentor lageh..akan dihuraikan oleh YB Menteri Pembangunan Insfrastruktur sekejak lageh..nok gi menge teh kejak
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Dato' K on Mon Jan 19, 2009 12:17 pm

Pada 18 Januari 2009, bertempat di kediaman rasmi Timbalan Perdana Menteri 1, satu mesyuarat kabinet telah diadakan, yang antara lain bertujuan bagi membincangkan beberapa perkara berkaitan pentadbiran negara, termasuk
1. Akta T-Shirt Negara
2. Perancangan bagi persidangan rasmi keluarga 2009

Kehadiran bagi mesyuarat kabinet tersebut adalah seperti yang berikut

Timbalan Perdana Menteri 1
YAB Dato’ Seri Anita Tun Jali

Menteri Pentadbiran Awam
YB Dato’ Seri Hafiza Tun Zulkeply

Menteri Pengajian Tinggi 1
YB Dato’ Seri Prof. Dr. Soplah Tun Syed Abdullah

Menteri Perdagangan Antarabangsa
YB Dato’ Seri Shafie Tun Muhamad

Menteri Undang–Undang
YB Dato’ Seri Hanisah Tun Jali

Menteri Alam Sekitar
YB Dato’ Seri Nolie Tun Zulkeply

Menteri Pembangunan Infrastruktur
YB Dato’ Seri Ir. Kamal Tun Abdullah

Menteri Pembangunan Industri
YB Dato’ Seri Haziana Tun Zulkeply

Perdana Menteri, YAB Dato’ Seri Sulaini Tun Shahriman yang sepatutnya mempengerusikan mesyuarat, tidak dapat turut serta kerana terpaksa merasmikan projek bioteknologi di Kg. Terap, manakala YB Menteri Pengajian Tinggi 1 dikecualikan daripada mengikuti masyuarat kerana terpaksa melayan pertanyaan ahli2 lembaga pengarah yayasan salmi yang turut hadir dalam mesyuarat berkenaan. YB Menteri Perdagangan Antarabangsa juga dikecualikan kerana baru sahaja balik daripada mesyuarat bersama pelabur2 dari timur tengah.

Akta T-Shirt Negara

Berikut adalah keputusan undian yang ditutup tepat jam 11.59 malam 17 Januari 2009 :

Perletakan wording di belakang t-shirt tanpa sebarang tulisan lain
- 15 orang

Logo cadangan Menteri Pentadbiran Awam
- 0 orang

Logo cadangan Menteri Pembangunan Asas Tenaga
- 7 orang

Logo kombinasi cadangan 2 menteri
- 8 orang

Perletakan nama generasi
- 0 orang

Tiada keperluan meletakkan nama generasi
- 20 orang

Kabinet yang bermesyuarat telah memutuskan secara sebulat suara perkara-perkara yang berikut, berdasarkan persetujuan secara konsensus dalam mesyuarat kabinet terdahulu bagi Perkara (1) dan undian majoriti menteri mentor, menteri cabinet dan ahli lembaga pengarah yayasan salmi yang telah dibuat, bagi Perkara (2) dan (3)

1. Warna biru merupakan warna rasmi t-shirt
2. Perletakan wording ‘in this ordinary world…’ dibelakang t-shirt
3. Perletakan logo kombinasi cadangan 2 menteri

Walaubagaimanapun, setelah dilaksanakan perdebatan dan perbincangan secara ilmiah dalam suasana penuh harmoni, kabinet yang bermesyuarat turut memutuskan perkara-perkara yang berikut

4. Perletakan nama generasi dalam t-shirt
- Walaupun dalam amalan negara demokrasi bertunjangkan suara majoriti, yang mana telah diterjemahkan dalam pungutan undian baru-baru ini yang jelas telah menolak cadangan perletakan nama generasi secara sebulat suara, namun saya, YB Dato’ Seri Ir. Kamal Tun Abdullah, Menteri Pembangunan Infrastruktur, dengan ini MEMOHON dan MERAYU JASA BAIK ’KUMPULAN 20’ yang dianggotai oleh 5 menteri mentor, 11 menteri kabinet termasuk diri saya sendiri dan 4 orang ahli lembaga pengarah yayasan salmi yang sebelum ini menolak cadangan perletakan nama generasi, agar BERKOMPROMI DENGAN MENGUBAH PENDIRIAN SECARA SEBULAT SUARA DAN SUCI HATI, SEKALIGUS MENERIMA CADANGAN PERLETAKAN NAMA GENERASI, berdasarkan hujah-hujah yang diutarakan semasa mesyurat berkenaan:

a. perletakan nama generasi bakal menjadikan t-shirt ini bersifat ’ekslusif’ untuk keluarga haji salleh dan hajah milah sahaja
b. perletakan nama generasi bakal menjadikan ia satu agen dan platform yang amat kukuh kepada semua ahli keluarga dalam mengingati, mengenali dan menginsafi keturunan yang tercinta ini

- Sebagai menghargai jasa baik kumpulan 20 yang sudi berkompromi, yang rata-rata turut menganggotai KUMPULAN 15 yang hanya mahu wording ‘in this ordinary world…’ di belakang t-shirt, maka diharapkan SEMUA menteri mentor, menteri kabinet dan ahli lembaga pengarah BERSETUJU agar nama generasi diletakkan di bahagian DEPAN T-shirt bagi mengelakkan kecelaruan perkataan sekiranya wording dan nama generasi digabungkan sekali di bahagian belakang t-shirt.


Sebagai rumusan, diperturunkan semula secara ringkas ketetapan berikut :

- Warna biru merupakan warna rasmi t-shirt
- Perletakan wording ‘in this ordinary world…’ dibelakang t-shirt tanpa ada tulisan lain
- Perletakan logo kombinasi cadangan 2 menteri di bahagian depan t-shirt (atas kiri)
- Perletakan nama generasi di bahagian depan t-shirt


YB Menteri Alam Sekitar akan meminta bantuan pakar luar untuk merekabentuk tulisan dan sebagainya. Rekabentuk akhir akan dipaparkan untuk tontonan semua, dalam jangkamasa terdekat.

Perbincangan berkaitan perancangan bagi persidangan rasmi keluarga 2009 akan diperjelaskan dalam topic 'Family Day 2009'
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: T-shirt cucuaki

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum