Latest topics
» [b]Majlis OGY[/b]
Thu Jan 05, 2012 10:14 am by nolyzulkeply

» Sudut Agama
Sat Dec 31, 2011 3:25 pm by acik

» Mak Ngah Pidah
Thu Dec 29, 2011 2:50 pm by Dato' Kay

» INSYALLAH, BONG AKAN MENUNAIKAN UMRAH.
Fri Jul 29, 2011 5:29 pm by nolyzulkeply

» MAHLIS TAHLIL DAN BACAAN DOA SELAMAT
Mon Jul 04, 2011 9:30 pm by bong

» GOING FOR HOLIDAY
Fri Jun 10, 2011 1:38 pm by nozieanna

» MAK LONG, TAK SIHAT @ KUANTAN
Thu Jun 09, 2011 2:42 pm by acik

» BAKAL MAMA &............
Wed Jan 26, 2011 1:09 pm by Dato' Kay

» BERTUNANG!!!!?????
Tue Jan 11, 2011 10:42 pm by bong

Top posters
Dato' K (328)
 
acik (255)
 
bong (205)
 
CDM C.Man 369 (192)
 
nozieanna (177)
 
Ogy (150)
 
nolyzulkeply (126)
 
kak long (120)
 
aida (75)
 
CDM E-1 (74)
 

Poll
Log in

I forgot my password


Achek n Pakcik

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  nolyzulkeply on Fri Mar 27, 2009 9:51 am

Re: Achek n Pakcik
CDM E-1 on Fri Dec 12, 2008 2:46 pm


harap2 tok telambat nk bg posting heheh
smoge achek & family slamat pegi slamat balik

take note seme raye tahun depan confirm kurang 1 fameli
kurang lah ceria nyeh huhu
bukan ke achek pegi 6 bulan jer...sempat la balik raya kan?
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  icah on Fri Mar 27, 2009 2:59 pm

Ogy wrote:Apa cerita dengan "bunga di kaki" tu weh?
Komeh nok tau jugok menede ceritanya......hehehe

bunge d kaki terh adalah paret kudeh d kaki amalina terh..haha
mase kecik dulu terh, banyok hek paret2 d kaki nyeh..
abg ogy, cube ouk check kaki amalina, kot la ade lageh.. What a Face


utk acik, slmt berangkat ke UK Very Happy

icah
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 16
Join date : 2008-10-29
Age : 34
Location : nilai 3

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  kak long on Fri Mar 27, 2009 3:49 pm

ceritenye berlaku mase first time achek nak ke UK. Amalina beriye nok mengikek. siap nok tukor tiket dengan Pakcik sbb dia nok pergi. Mala terh dia sedih la tak dapet mengikek.. Komeh ni kira nok memujuklah.. " ...emm banyoknye bunge kat kaki ouk neh." Dengan jujurnye Amalina menjawak.." butan bunge... tudeeh.." nak tergelok besor komeh.. sayu pun ade.. mdengor jawapan budok kecik yang innocent.. tak tahulah masa tu umuo dianye berapa... kala tahu tahun bila achek first g UK, mesti boleh kira berapa umor dia kala iteh.. yang pastinye embong yg tengoh menangeh (gamoklahlah) rindukan anok sedare dia pun ketawa jugek... gitulah kisohnye... kejadian berlaku di dalam bilik tidor embong yg kalau pasang air-con bunyi maca riberk.

Amalina jange maroh ya... itulah perh kenangan kak long dengan ouk yang tak dapat dilupakan dan tidak akan dilupakan... cheers
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 50
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  kak long on Fri Mar 27, 2009 3:58 pm

nolyzulkeply wrote:
Re: Achek n Pakcik
CDM E-1 on Fri Dec 12, 2008 2:46 pm


harap2 tok telambat nk bg posting heheh
smoge achek & family slamat pegi slamat balik

take note seme raye tahun depan confirm kurang 1 fameli
kurang lah ceria nyeh huhu
bukan ke achek pegi 6 bulan jer...sempat la balik raya kan?

Hish nolie neh.. tak ke pada awal-awal dulu achek/pakcik nak perge setahun... itulah sopi n sarah tak nok pergi UK lepas lwtn kerja ke eagle ranch...
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 50
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  Dato' K on Fri Mar 27, 2009 4:05 pm

kak long wrote:ceritenye berlaku mase first time achek nak ke UK. Amalina beriye nok mengikek. siap nok tukor tiket dengan Pakcik sbb dia nok pergi. Mala terh dia sedih la tak dapet mengikek.. Komeh ni kira nok memujuklah.. " ...emm banyoknye bunge kat kaki ouk neh." Dengan jujurnye Amalina menjawak.." butan bunge... tudeeh.." nak tergelok besor komeh.. sayu pun ade.. mdengor jawapan budok kecik yang innocent.. tak tahulah masa tu umuo dianye berapa... kala tahu tahun bila achek first g UK, mesti boleh kira berapa umor dia kala iteh.. yang pastinye embong yg tengoh menangeh (gamoklahlah) rindukan anok sedare dia pun ketawa jugek... gitulah kisohnye... kejadian berlaku di dalam bilik tidor embong yg kalau pasang air-con bunyi maca riberk.

Amalina jange maroh ya... itulah perh kenangan kak long dengan ouk yang tak dapat dilupakan dan tidak akan dilupakan... cheers

banyok bete cucu aki neh yae hok ade masaloh kaki mase kekecik dulu rupenyerh..kihkihkih...
doh dua org termasuk DR. SUHAILA ABDULLAH...
budok jas neh doh dpt tuko ke raub start 1st april...nok kutok lebey2 tok buleh la pulok..kang susoh dia nok beri komeh mc..hahahahaha...
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  acik on Fri Mar 27, 2009 4:14 pm

weh! sempat lageh jenguk forum.. skejap lagi dah nok ke Nilai tido rmoh syafiq.
...paterk la.. acik tak tau kisah bunge. tu.. tak perasan pun. mase pegi tu thn 89. memang amalina kecik lageh.

terharu pulak masuk forum 2/3 hari neh. mintok2nya esok tak ujan lah. Smile . elok juga deme tak datang eport. tak lah terase sanget nok ke UK.. maca nok ikut pakcik sehari dua jeh..

mula2 dulu memang komeh nok pegi setahen.. ketnya org UK tak bagi acik duduk lama kat sana. max 6 bln jeee.. jadi kome akan balek lepas raya. tak dapat raya sama2 insyllah eagle ranch dapat pegi. acik nok sahut cabarea kamal.. go-kart dgn duit dia keje d johor.. Very Happy .
lagi satu.. piza.. acik bayo deposit lambat siket. akan bagi chque pd emb n bole cash july Rm 600. insyllah. baki lagi 600.. bile acik balek nnti yek. n kala tok sempat bg chque kat emb mala neh..jgn potong pulak nama komeh yeah!. Sad .

ok.. semuga acik dapat masuk forum dari sane.. kena pg campus la..gamoknye nok nengok internet...
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 57
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  Ogy on Mon Mar 30, 2009 3:20 pm

Kalau tahun 1989 Amalina tak lahir lagi.
Kalau Shiela time tu umur dia 3 tahun.
Shiela la kot yang ada "bunga di kaki" hehehe
avatar
Ogy
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 150
Join date : 2008-10-21
Age : 38
Location : Kuala Lipis - Kuantan

View user profile http://www.flickr.com/photos/yusraime

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  kak long on Mon Mar 30, 2009 4:04 pm

banyok bete cucu aki neh yae hok ade masaloh kaki mase kekecik dulu rupenyerh..kihkihkih...
doh dua org termasuk DR. SUHAILA ABDULLAH...
budok jas neh doh dpt tuko ke raub start 1st april...nok kutok lebey2 tok buleh la pulok..kang susoh dia nok beri komeh mc..hahahahaha...[/quote]

Senang ameklah kala giteh. Boleh buat appoimnt perbetulkan gigi di raub lepas nih. di Kl ni silap2 2-3 bulan baru dpt appoiment kala nok buat tampalan.
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 50
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  kak long on Mon Mar 30, 2009 4:06 pm

Ogy wrote:Kalau tahun 1989 Amalina tak lahir lagi.
Kalau Shiela time tu umur dia 3 tahun.
Shiela la kot yang ada "bunga di kaki" hehehe

emmh... kala giteh Shielalah... dia yg selalu mengikek mok long berjalan tak?
avatar
kak long
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 120
Join date : 2008-10-29
Age : 50
Location : Sec. 6C Wangsa Maju

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  CDM C.Man 369 on Tue Mar 31, 2009 12:20 am

kak long wrote:
Ogy wrote:Kalau tahun 1989 Amalina tak lahir lagi.
Kalau Shiela time tu umur dia 3 tahun.
Shiela la kot yang ada "bunga di kaki" hehehe

emmh... kala giteh Shielalah... dia yg selalu mengikek mok long berjalan tak?


sheila, sheila tak sangke komeh. he..he..he

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  acik on Fri Apr 03, 2009 9:48 pm

CDM C.Man 369 wrote:
kak long wrote:
Ogy wrote:Kalau tahun 1989 Amalina tak lahir lagi.
Kalau Shiela time tu umur dia 3 tahun.
Shiela la kot yang ada "bunga di kaki" hehehe

emmh... kala giteh Shielalah... dia yg selalu mengikek mok long berjalan tak?


sheila, sheila tak sangke komeh. he..he..he
.

ketnye kala Amalina... munkin mase acik pegi 2nd time.. tahern 1994. mase tu syafiq umor 7 thn, salman 3 thn. Amalina ni sama umor dgn Salman kan. kala mase ni.. betul la Amalina.. jgn mare.. clown
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 57
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  bong on Fri Apr 03, 2009 11:40 pm

betelah amalina.....tengok cita lion ting (king)....kalaa orang kata betis dia berbuna-buna.....dia
jawak....butan buna....tudislahhhhh. jangan mara, itu masa budok2, now dah comeeee!!!
avatar
bong
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 205
Join date : 2008-10-26
Age : 59
Location : tmn desawan,klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  sella on Mon Apr 06, 2009 2:49 pm

moh la dtg buat treatment di raub nie...komeh bosan amek..tak ramai patientnyeh...makan gaji bute

sella
Ahli Yang Beh
Ahli Yang Beh

Posts : 34
Join date : 2008-10-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  icah on Mon Apr 06, 2009 4:28 pm

sella wrote:moh la dtg buat treatment di raub nie...komeh bosan amek..tak ramai patientnyeh...makan gaji bute

mat brp org keh duktor gigi d siteh?
komeh nok wat treatment dgn ouk jeh..
kala dokter lain, takek kaih..

icah
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 16
Join date : 2008-10-29
Age : 34
Location : nilai 3

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  bong on Tue Apr 07, 2009 12:26 am

dala' keluarga kita neh...sorang je doktor gigi...no other than..Dr Suhaila A.Lah (sella).
Bong nak jugok buat appointment, nok tampee gigi.
avatar
bong
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 205
Join date : 2008-10-26
Age : 59
Location : tmn desawan,klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  bong on Tue Apr 07, 2009 1:57 am

salman, bong punya labtop(YM) yang problem, cos bong boleh sign in kat PC mak cu. nanti bong mintak member checkkan labtop. so for the time being, apa2 email ajalah. okay.

If ticket mahal sangat xyah gi lah....kita bergambar depan stadium pun cukuplahhhh.
avatar
bong
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 205
Join date : 2008-10-26
Age : 59
Location : tmn desawan,klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  acik on Tue Apr 07, 2009 2:52 am

bong wrote:salman, bong punya labtop(YM) yang problem, cos bong boleh sign in kat PC mak cu. nanti bong mintak member checkkan labtop. so for the time being, apa2 email ajalah. okay.

If ticket mahal sangat xyah gi lah....kita bergambar depan stadium pun cukuplahhhh.

...tumpang lalu.. weh! cucuaki seme nyerh...

bong... dah tido ke..
just to let you know, i've send some info 'bout yr trip to UK/ europe thro' yr private email. tak sedak pulak nak tuls dalam forum neh... jeles cucuaki karangh.. Very Happy . (jgn maroh yeh cucuaki2. nok bergura dgn demeh.)
so.. embong.. selalu lah check yr mail norizanmohdsalleh@yahoo.com tu... kome nok dengo feedback dari demeh br3. komen lah... sebak ni trip demeh. kome menumpang jeh weh!
avatar
acik
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 255
Join date : 2008-10-26
Age : 57
Location : jeram kuala selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  nolyzulkeply on Tue Apr 07, 2009 1:09 pm

sella Yesterday at 1:49 pm


moh la dtg buat treatment di raub nie...komeh bosan amek..tak ramai patientnyeh...makan gaji bute

bukan ke skarg ni..kalu g kliknik or spita gomen..kena ikek ic...tok leh g suke-suke jer
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  icah on Tue Apr 07, 2009 1:38 pm

nolyzulkeply wrote:
sella Yesterday at 1:49 pm


moh la dtg buat treatment di raub nie...komeh bosan amek..tak ramai patientnyeh...makan gaji bute

bukan ke skarg ni..kalu g kliknik or spita gomen..kena ikek ic...tok leh g suke-suke jer

hah??? maksed nye, kala ic terh alamat nye di pahang,baru bleh wat
treatment d phg yeh?? ghaban la.. bior bete ouk ni kak nolie...

icah
Ahli Pemalu..Hehe
Ahli Pemalu..Hehe

Posts : 16
Join date : 2008-10-29
Age : 34
Location : nilai 3

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  sella on Tue Apr 07, 2009 3:13 pm

kala di sgor or kl maybe kot sbb patient setempat tlalu rmai,x dpt nk handle.. tapi di sinih kami mengaku-ngalukan kedatangan anda kui3

sella
Ahli Yang Beh
Ahli Yang Beh

Posts : 34
Join date : 2008-10-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  nolyzulkeply on Tue Apr 07, 2009 5:45 pm

kala gitu boleh la...booking date kat ouk je ker sella
avatar
nolyzulkeply
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 126
Join date : 2008-10-22
Age : 39
Location : Ampang yg sokmo jem

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  Dato' K on Tue Apr 07, 2009 7:46 pm

Dr. Sella, kaeh ineh rase maca nok buat treatment gigi ajeh pada 1/6/09....kala buat treatment ngan aok, buleh dapat mc ke??kesian ke kaeh ineh..ari ahad 31/5 iterh si nolie kawin, mampeh la penek kaeh ineh kala esoknye nok kena gi johor pulok...aok tok kesian ke abang aok sorang ineh??

Diharapkan agar permohonan saya ini mendapat pertimbangan yang sewajarnya daripada pihak Puan.
Kerjasama dan maklumbalas positif Puan amatlah dihargai.

Sekian. Terima kasih.

Yang Benar,
Dato' Ir Ahmad Kamal bin Abdullah
avatar
Dato' K
Kerani Forum
Kerani Forum

Posts : 328
Join date : 2008-10-09
Age : 39
Location : Seremban 2, Cheroh Darul Makmur

View user profile http://cucuaki.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  bong on Tue Apr 07, 2009 11:20 pm

Dr seela, MC untuk dema boleh dapat ke????
avatar
bong
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 205
Join date : 2008-10-26
Age : 59
Location : tmn desawan,klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  CDM C.Man 369 on Thu Apr 09, 2009 1:05 am

dr. sella, komeh ada cadangan. ape kate awok angkut sket2 kelengkapan pergigian tu awok bwk balik cheroh. buat la satu bilik khas. masa cuti sedare mare bleh cabut ke tampal ke kat cheroh je. utk seme kala ada sakit gigi tahan la dulu cuti balik cheroh sella ada. he..he..he

CDM C.Man 369
Ahli Yang Power Amek
Ahli Yang Power Amek

Posts : 192
Join date : 2008-10-24
Age : 37

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  bong on Thu Apr 09, 2009 1:58 am

weh..man...weh...xleh menyalahkan gunakan...sedara-mara, kala betea-betea sakit baru buat treatment.
avatar
bong
Ahli Yang Super Amek
Ahli Yang Super Amek

Posts : 205
Join date : 2008-10-26
Age : 59
Location : tmn desawan,klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Achek n Pakcik

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum