Latest topics
» [b]Majlis OGY[/b]
Thu Jan 05, 2012 10:14 am by nolyzulkeply

» Sudut Agama
Sat Dec 31, 2011 3:25 pm by acik

» Mak Ngah Pidah
Thu Dec 29, 2011 2:50 pm by Dato' Kay

» INSYALLAH, BONG AKAN MENUNAIKAN UMRAH.
Fri Jul 29, 2011 5:29 pm by nolyzulkeply

» MAHLIS TAHLIL DAN BACAAN DOA SELAMAT
Mon Jul 04, 2011 9:30 pm by bong

» GOING FOR HOLIDAY
Fri Jun 10, 2011 1:38 pm by nozieanna

» MAK LONG, TAK SIHAT @ KUANTAN
Thu Jun 09, 2011 2:42 pm by acik

» BAKAL MAMA &............
Wed Jan 26, 2011 1:09 pm by Dato' Kay

» BERTUNANG!!!!?????
Tue Jan 11, 2011 10:42 pm by bong

Top posters
Dato' K (328)
 
acik (255)
 
bong (205)
 
CDM C.Man 369 (192)
 
nozieanna (177)
 
Ogy (150)
 
nolyzulkeply (126)
 
kak long (120)
 
aida (75)
 
CDM E-1 (74)
 

Poll
Log in

I forgot my password


Mak Ngah Pidah

Go down

Mak Ngah Pidah

Post  Dato' Kay on Thu Dec 29, 2011 2:50 pm

Utk yg x perasan, Mak Ngah Pidah ni anok wan n aki Nyang (adik beradik wan kite). Komeh saje je lah bukok topic pase dia sbb rasa ralat sgt dgn diri sendiri. Mok ngoh neh sbnrnya doh lama duduk di Negeri Sembilan. Dulu masa arwah ayoh ngoh nye ada lg, komeh penoh gi lah juge umoh dia kat area Kuala Pilah ke, Seri Menanti ke...dia menjaga anok yatim mase terh. Pas terh, lps ayoh ngoh nye meninggei (or masa ayoh ngoh ada lg) nye pindoh pulok ke area Senawang, yg jaraknya ade lah lbh sepuntung rokok (bg yg isap rokok slow) ata sejauh2nye per 2 puntung rokok (bg yg isap laju) dr rumoh komeh di Seremban2 terh. Sejok dulu lageh (zaman komeh br kawin n kureh tegap Very Happy ) walaper jarang2 sekali jumpa dia, mmg dia tak pernoh miss ajok komeh gi umoh dia sbb dia tau komeh per duduk Seremban.

Subhanallah tuhan, lepas 7 tahun drp masa dia ajok terh, baru2 neh lah komeh baru pegi umoh dia kat senawang terh. Ituper sbb Ayoh n mok de mintok tolong carikan alamat n no. teleper dia. Sampei umoh dia, cara dia melayan komeh sefamili terh maca lah komeh neh selalu hek jumpa n gi umoh dia. Sgt2lah friendly n disebabn ke friendly an nye iterh, banyok pulok la modal komeh nok bercerita. Jd ala2 ayoh nyang berborok la pulok gitu...Aduuuhaiiii tuhan...zalimnya anok sedara mcm komeh neh, rumoh dekat tp tak penoh nok menjengok mok sedara..Aki nyang per tinggei kat umoh terh. Mmg tok brp sihat lah dia nye pern. Doh tok berapa buleh bangun.

So, kala ade sape2 berhajat nok gi ziarah n xtau jlnnye ke, moh la komeh tunjukn rumohnye. Sambei2 buleh makae daging masok tempoyok umoh komeh

Dato' Kay
Ahli Yang Aktif Amek
Ahli Yang Aktif Amek

Posts : 52
Join date : 2010-01-06

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum